Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
Mona Moe Machava akerkvinnene
Reportasjer

Rått og romantisk fra Skjærgårdshagen

Camilla Anvik skulle bare lage seg en liten kjøkkenhage til privat bruk. Tre år senere leverer hun økologiske spiselige blomster til Michelin-restauranter.

Susann Stave og Inge Lindseth
Reportasjer

Podkast: Faste og fasteimiterende diett

Inge Lindseth og Susann Stave er de første i verden som har gitt oppskriften i bokform på hvordan man kan gjennomføre fasteimiterende diett (FID) med vanlig mat. I denne episoden får vi høre hva FID er og hva det kan gjøre med kroppen og forholdet til mat.

Camilla Saebjornsen
Reportasjer

Podkast: Det norske osteeventyret med Camilla Sæbjørnsen

Norske oster vinner VM-medaljer, og det bobler i ysterkar på mer enn 150 håndverksysterier rundt om i landet. Vi snakker med Camilla Sæbjørnsen i Norsk Gardsost om osterevolusjonen.

RM MALER BRUK DENNE Untitled Page 24
Reportasjer

Vil du jobbe i Ren Mat?

Ren Mat leter nå etter en journalist/redaksjonsmedarbeider i 30 prosent stilling ut 2023 med mulighet for forlengelse/utvidelse.

Jørgen Ravneberg
Reportasjer

Podkast: Ville vekster med Jørgen Ravneberg

Kokk, sankekonge og forfatter Jørgen Ravneberg

Camilla og Raymund
Reportasjer

Ny podkast: Dyrk mat, ikke plen med Delås gård

Camilla og Raymund Lester-Watvedt gikk fra hamsterhjulet til å være langt på vei sjølberga på et småbruk de ble fortalt var for lite til matproduksjon. Hør episoden her!

Foto Nettverk for dyrs frihet
Reportasjer

– Lovstridig og problematisk

Det er et gap mellom kravene som stilles i Dyrevelferdsloven, og det som er gjeldende praksis. Vi ser blant annet at griser holdes i båser hvor de ikke kan grave eller leke, sier forsker og filosof Sophia Efstathiou. Hva er veien videre for norsk dyrevelferd?

Adobe Stock 256293651
Reportasjer

Landbruksstudenter bekymret for framtiden

Ren Mat sendte ut en spørreundersøkelse til de som bør være Norges viktigste investering for framtiden, nemlig de som studerer økologisk landbruk ved Sogn Jord- og Hagebruksskule og Høgskolen i Innlandet. Hva er planene deres etter studiene? Og er de bekymret for framtiden?

Morsinstinkt
Reportasjer

Hjertet sier at det er sånn det skal være

– Vi bønder vil aldri bli like flinke til å ta oss av kalven som kua er, sier økologisk melkebonde Karianne Telneset. Til tross for ekstra tid synes hun at det er viktig at dyrene skal få mosjon og frisk luft hele året, og at ku og kalv skal være sammen.

Kompost
Reportasjer

Lyden av kompost

Hva skjer i en kompost, og hvorfor er resultatet så innmari bra for grønnsakene våre? Og hva er egentlig det vi står og går på, og som vi kaller jord? I boken Byens hemmelige liv utforsker biolog og forfatter Hanna Bjørgaas naturen i byen, som til tider både glemmes bort og gjemmes bort. Denne artikkelen er et omarbeidet utdrag fra boken.

Inger Marie Holten
Reportasjer

Inger Marie sa opp lederjobb for å bli økologisk vinmaker i Norge

– Vissheten om at råvarene ikke er sprøytet, og at man ikke får i seg kjemikalier, det påvirker helhetsopplevelsen, mener Inger Marie Holten. På Holtens i Stavern syder det fra naturlige bobler, og gründeren deler gjerne hemmelighetene fra produksjonen av vin etter Champagne-metoden.

Ren Mat SIGURD SUNN HUNDEMAT 2 FOTO LOTTE SHEPHARD
Reportasjer

Godt nok for de dyra?

Å tilberede middag til hunden tar akkurat 20 sekunder, og jeg trenger bare å handle en gang i måneden – enkel og praktisk fast food. Men trumfer den lettvinte ultraprosesserte hundematen et sunt kosthold for menneskets beste venn?

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Biohacking for folket

I denne utgaven av Ren Mat undersøker vi begrepet Biohacking. Hvordan kan metodene hjelpe oss på veien mot et bedre, sunnere og kanskje også et lengre liv? Kanskje er det noe å plukke opp her? For sannheten er at antall syke i dette landet ser ut til å øke i samme takt som vi også får det bedre. Hvordan knekke dette paradokset?

Kjøp Ren Mat

Forside nr56