I dette nummeret

Et grønt liv

Hvordan leve grønt og bærekraftig i dagens Norge? Vi utforsker grønne praksiser fra klesskapet via baderomshyllen til selve hjemmet vårt.

Kjøp Ren Mat

Nr50 omslag 1 web

REN MAT ER Norges eneste inspirasjonsmagasin om økologisk mat og grønn livsstil. Vi har troen på at kunnskap og inspirasjon om hvordan maten produseres kan bidra til fornuftige og velsmakende matvalg. Ikke minst det å bli kjent med folka bak maten, som produserer ærlig mat dyrket på naturens premisser. Gjennom å formidle nyheter, oppskrifter, forskning og reportasjer på en grundig og inspirerende måte, håper vi at produsenter motiveres til å dyrke og forbrukere blir inspirert til å etterspørre sunne og bærekraftige alternativer.

Det er ikke lett å være forbruker i dag, og Ren Mat håper å bane litt mer vei i vellinga til dere som ønsker å gjøre en forskjell med det dere legger på tallerkenen.

REN MAT VERDSETTER god meningsbrytning. Innsendte artikler, kronikker og innlegg reflekterer forfatterens meninger, og vil kunne avvike fra Økologisk Norges ståsted.

Ren Mat har et opplag på 12 000 og kommer ut på papir hvert kvartal. Magasinet distribueres til våre abonnenter og til medlemmer hos utgiver Økologisk Norge. I tillegg distribueres det fra uavhengige utsalgssteder og i utvalgte Narvesenkiosker. Matbutikker som Meny og Jacobs kan også selge Ren Mat, ta kontakt med din lokale butikk.

Magasinet finnes også digitalt, her på renmat.no, samt på Facebook og Instagram.

Vi har også en podkast, Ren Mat, som du finner på iTunes/Apple Podkaster, Spotify og andre plattformer hvor du lytter til podder. Her finner du podkasten på Spotify.

Ansatte

CI8 A9067 alt redaktor
Kjersti P. Skar Staarvik
Ansvarlig redaktør
(+47) 928 48 222
kjersti@renmat.no
Anna Matthews CI8 A9226 2
Anna Matthews
Abonnement
(+47) 24 12 41 02
anna@okologisknorge.no
DSC 0100 2 w Anette Schive
Anette Schive
Journalist
anette@renmat.no
Helena Andresen
Helena Andresen
Visuell kommunikatør i praksis
helena@renmat.no

Vil du bidra?

Vi setter stor pris på alle tips, bidrag og innspill, ikke minst fra dere som vil bidra på et idealistisk grunnlag. Send oss gjerne en epost på info (at) renmat.no om du har lyst til å bidra, enten det er med reportasjer, kronikker og dyrke- og oppskriftstips. Les gjerne gjennom punktene under før du tar kontakt:

  • Vi er et økologisk magasin, noe som betyr at maten vi skriver om må være fremskaffet på naturens premisser, dyrket uten kjemisk-syntetiske sprøytemidler og generelt lite prosessert og fri for kunstige tilsetningsstoffer. Dyrene vi forteller om må ha hatt et godt liv, så lenge det varte, og bøndene må ha en sunn og bærekraftig tilnærming til jobben sin.
  • Dere bør ha et ønske og en visjon om å gjøre verden sunnere og bedre – for oss alle, både planter og trær, dyr og mennesker. Det sies at journalistikk er objektiv, det kan diskuteres. I et blad som vårt gjør det en forskjell når saker og emner kommer fra både hjertet – og hjernen.
  • Ha også i bakhodet at vi skriver for de mange, og ikke for de få. Hovedmålgruppen er barnefamilier 30 +, men vi har lesere i de fleste segmenter.