I dette nummeret

De små ting

I høstutgaven av Ren Mat ser vi på de små ting – fra jordmikrober til krekling og småbrukere som satser nært. Vi møter Barbro Raen Thomassen i kjøkkenhagen, snakker om økologi med Tor Jacob Solberg og blir med inn i minihus. Kanskje er det nettopp i detaljene vi finner de store svarene?

Kjøp Ren Mat

Skjermbilde 2025 08 27 kl 21 59 48

REN MAT ER ET UAVHENGIG MAGASIN om økologisk mat, landbruk og samfunn. Vi publiserer nyheter, reportasjer, meningsstoff og forskning som belyser hva som skjer i hele verdikjeden – fra jord til bord. Vårt mål er å gi innsikt i hvordan maten produseres, hvilke politiske og økonomiske rammer som påvirker bønder og forbrukere, og hvilke konsekvenser ulike valg har for miljø, klima og helse.

Som medlem av Fagpressen og forankring i Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten jobber vi undersøkende og kritisk, men også med blikk for inspirasjon i hverdagen. Derfor finner du hos oss både grundige analyser, portretter av bønder og forskere, debatter om matpolitikk – og oppskrifter som viser hvordan råvarene kan tas i bruk.

I Ren Mat arbeider vi for å styrke kunnskapen om – og etterspørselen etter – mat dyrket på naturens premisser. Ren Mat er dermed både en arena for journalistikk og en kilde til inspirasjon, med vi har samtidig en verdiforankring i det økologiske, og følgelig en ambisjon om å bidra til mer økologisk produksjon og forbruk.

REN MAT VERDSETTER god meningsbrytning. Innsendte artikler, kronikker og innlegg reflekterer forfatterens meninger, og vil kunne avvike fra Økologisk Norges ståsted.

Ren Mat har et opplag på 9000 (2025) og kommer ut på papir hvert kvartal. Magasinet distribueres til våre abonnenter og til medlemmer hos utgiver Økologisk Norge. I tillegg distribueres det fra uavhengige utsalgssteder og i utvalgte Narvesenkiosker. Matbutikker som Meny og Jacobs kan også selge Ren Mat, ta kontakt med din lokale butikk.

Magasinet finnes også digitalt, her på renmat.no, samt på Facebook og Instagram. Du kan også følge vår utgiver Økologisk Norge på Facebook og Instagram.

Vi har også en podkast, Ren Mat, som du finner på iTunes/Apple Podkaster, Spotify og andre plattformer hvor du lytter til podder. Her finner du podkasten på Spotify.

Kontakt oss

Ansatte

CI8 A9067 alt redaktor
Kjersti P. Skar Staarvik
Ansvarlig redaktør
(+47) 928 48 222
kjersti@renmat.no
Anna Matthews CI8 A9226 2
Anna Matthews
Abonnement
(+47) 24 12 41 02
anna@okologisknorge.no
Helena
Helena Andresen
Sosiale medier og renmat.no (fastl.)
helena@renmat.no
Marte Ostmoe lite sort hvittjpg
Marte Østmoe
Kons. redaktør (vik. til og med RM57)
marte@renmat.no

Faste bidragsytere

Design: Bielke & Yang

Foto: Nadin Martinuzzi

Illustrasjon: David Stenmarck

Trykk: Ålgård Offset

Vil du bidra?

Vi setter stor pris på alle tips, bidrag og innspill, ikke minst fra dere som vil bidra på et idealistisk grunnlag.

Send oss gjerne en epost på info (at) renmat.no om du har lyst til å bidra, enten det er med reportasjer, kronikker eller dyrke- og oppskriftstips. Les gjerne gjennom punktene under før du tar kontakt:

  • Ren Mat er et økologisk magasin, noe som betyr at maten vi skriver om i hovedsak må være økologisk. Dyrene vi forteller om må ha hatt et godt liv, så lenge det varte, og bøndene må ha en sunn og bærekraftig tilnærming til jobben sin. I øvrige saker om våre stoffmråder og grønn og bærekraftig livsstil forøvrig legger vi prinsippene om helse, økologi, rettferdighet og varsomhet til grunn.
  • Dere bør ha et ønske og en visjon om å gjøre verden sunnere og bedre – for oss alle, både planter og trær, dyr og mennesker.
  • Ren Mat redigeres etter Redaktørplakaten, er medlem av Fagpressen og ønsker å ha balansert og god journalistikk. I et blad som vårt gjør det likevel en forskjell når saker og emner kommer fra både hjertet – og hjernen. Redaksjonen vil kunne stole på at du som skribent kan brenne for det du skriver om, og samtidig arbeide etter god presseskikk.
  • Ha i bakhodet at vi skriver for de mange, og ikke for de få.