I dette nummeret

Gråpærer

Små, men langt ifra grå! Den gamle pæresorten har havnet litt i skyggen bak nyere sorter. Men gråpæren har flere gode egenskaper å by på. Og den er enhver dessertkokks drøm.

Kjøp Ren Mat

25 Forside

REN MAT er i en særstilling i Norge. Det gis ut flere interesseaviser og magasiner som handler om mat, men ingen er så rendyrket på helse, et grønnere liv, økologisk og ekte mat som Oikos - Økologisk Norge sitt magasin. 

BLADET kommer ut fire ganger i året, fordelt på sesongene. Gjennom gode reportasjer og intervjuer, undersøkende journalistikk og dypere informasjon om mat og råvarer hjelper vi deg som er forbruker å finne de sunne alternativene. Ut fra en helhetlig tanke mener vi at mat, så langt som mulig, må produseres på naturens premisser.

VI JOBBER kontinuerlig med å oppdatere oppskrifter og artikler om ernæring og råvarer, guider og og nyttige tips. Alt som står i papirutgaven står ikke nødvendigvis her på nettet, eller omvendt, så det er lurt å følge med begge steder. Vi antar at dere som følger oss enten det er på nett eller papir er spesielt opptatt av de temaene vi berører. Derfor er noen artikler lange til nett å være, ofte med linker til annet interessant stoff for dere som vil lese mer. Disse sakene er merket LANGLESING. Så er dere advart.

VÅRE VENNER er alle som med en ekte og ærlig tilnærming til mat og råvarene forsøker å gi forbrukerne et bedre og sunnere utvalg. Og alle dere som velger denne maten. Vi slår av og til hardt ned på juksemat fordi vi mener juks ikke lønner seg - ikke i lengden. Det er ikke lett å være forbruker i dag, våre venner er de som gjør det litt enklere for oss å ta riktigere valg, enten de er importører, produsenter eller butikker. Våre venner er de som skjønner at vi har nådd et punkt der nok er nok, et punkt der vi innser at alle må bidra og at alles bidrag faktisk kan bety en forskjell. Som dere skjønner; ikke et helt vanlig blad om mat og drikke.

Ansatte

Wanda Widerøe
Wanda Widerøe
Redaktør
24 12 41 06
wanda@oikos.no
Anna
Anna Matthews
Abonnement
24 12 41 02
anna@oikos.no
Lotte Shephard
Lotte Shephard
Redaksjonsmedarbeider
24 12 41 07
lotte@oikos.no

Vil du bidra?

Vi setter stor pris på alle tips, bidrag og innspill, ikke minst dere som vil bidra på et idealistisk grunnlag. Men vi er litt kresne …

1. Dere må kunne litt om det dere skriver om.

2. Vi skriver kun om mat som er fremskaffet på naturens premisser, dyrket uten kunstige tilsetningsstoffer og kjemisksyntetiske sprøytemidler. Dyrene vi forteller om må ha hatt et godt liv, så lenge det varte, og bøndene må ha en sunn og bærekraftig tilnærming til jobben sin.

3. Dere må skjønne forskjellen på hva som er interessant for flere tusen mennesker og hva som er interessant bare for noen få. Vi skriver for de mange, siden omleggingen av Ren Mat i 2012 har vi nådd over 1, 5 million lesere med papirutgaven. Hovedmålgruppen er barnefamilier 30+ men vi har lesere i alle aldre.

5. Dere bør ha et ønske og en visjon om å gjøre verden sunnere og bedre – for oss alle, både planter og trær, dyr og mennesker. Det sies at journalistikk er objektiv, det kan diskuteres. I et blad som vårt gjør det en forskjell når saker og emner kommer fra både hjertet – og hjernen.

6. Vi tar gjerne imot innlegg til bloggen vår. Aktuelle emner eller ting dere har på hjertet som dere vil dele. Vi deler igjen på vår Facebook der du kan bidra til en god debatt. Skriv gjerne til oss info@renmat.no