I dette nummeret
Skogen bugner av sopp i alle slags farger og fasonger. Det er en fantastisk ressurs som få vet å utnytte ordentlig. I Ren Mat 53 tar vi turen inn i soppens mangfoldige rike, og ser på hvordan vi kan benytte oss av – og verne om – disse fantastiske ressursene.
REN MAT ER Norges eneste inspirasjonsmagasin om økologisk mat og grønn livsstil. Vi har troen på at kunnskap og inspirasjon om hvordan maten produseres kan bidra til fornuftige og velsmakende matvalg. Ikke minst det å bli kjent med folka bak maten, som produserer ærlig mat dyrket på naturens premisser. Gjennom å formidle nyheter, oppskrifter, forskning og reportasjer på en grundig og inspirerende måte, håper vi at produsenter motiveres til å dyrke og forbrukere blir inspirert til å etterspørre sunne og bærekraftige alternativer.
Det er ikke lett å være forbruker i dag, og Ren Mat håper å bane litt mer vei i vellinga til dere som ønsker å gjøre en forskjell med det dere legger på tallerkenen.
REN MAT VERDSETTER god meningsbrytning. Innsendte artikler, kronikker og innlegg reflekterer forfatterens meninger, og vil kunne avvike fra Økologisk Norges ståsted.
Ren Mat har et opplag på 12 000 og kommer ut på papir hvert kvartal. Magasinet distribueres til våre abonnenter og til medlemmer hos utgiver Økologisk Norge. I tillegg distribueres det fra uavhengige utsalgssteder og i utvalgte Narvesenkiosker. Matbutikker som Meny og Jacobs kan også selge Ren Mat, ta kontakt med din lokale butikk.
Magasinet finnes også digitalt, her på renmat.no, samt på Facebook og Instagram.
Vi har også en podkast, Ren Mat, som du finner på iTunes/Apple Podkaster, Spotify og andre plattformer hvor du lytter til podder. Her finner du podkasten på Spotify.
Ansatte
Vil du bidra?
Vi setter stor pris på alle tips, bidrag og innspill, ikke minst fra dere som vil bidra på et idealistisk grunnlag.
Send oss gjerne en epost på info (at) renmat.no om du har lyst til å bidra, enten det er med reportasjer, kronikker eller dyrke- og oppskriftstips. Les gjerne gjennom punktene under før du tar kontakt:
- Ren Mat er et økologisk magasin, noe som betyr at maten vi skriver om i hovedsak må være økologisk. Dyrene vi forteller om må ha hatt et godt liv, så lenge det varte, og bøndene må ha en sunn og bærekraftig tilnærming til jobben sin. I øvrige saker om våre stoffmråder og grønn og bærekraftig livsstil forøvrig legger vi prinsippene om helse, økologi, rettferdighet og varsomhet til grunn.
- Dere bør ha et ønske og en visjon om å gjøre verden sunnere og bedre – for oss alle, både planter og trær, dyr og mennesker.
- Ren Mat redigeres etter Redaktørplakaten, er medlem av Fagpressen og ønsker å ha balansert og god journalistikk. I et blad som vårt gjør det likevel en forskjell når saker og emner kommer fra både hjertet – og hjernen. Redaksjonen vil kunne stole på at du som skribent kan brenne for det du skriver om, og samtidig arbeide etter god presseskikk.
- Ha i bakhodet at vi skriver for de mange, og ikke for de få.