Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
Foto Anna Klipina
Råvarer

Ursorten: Humle

Humulus Lupulus – Om du følger nøye med ein varm junikveld kan du nesten sjå denne utolmodige planta vekse. Faktisk kan han vekse ein halv millimeter i minuttet på det meste. Med livslyst og målvisse tar han sats for å klamre seg fast, alltid mot høgre. Lukta kan du kjenne på god avstand, og avslører hans slektskap i hampefamilien.

1 pallekarm
Dyrk selv

Kle jorden med ull

I hagen er ull helt gull - spesielt som jorddekke! Ull er en stor ressurs og til nytte for alt som lever både over og under jorden.

Meninger

Lytt til Ren Mat podkast

Nå kan du høre Ren Mat sin helt nye podkast der du hører på podkast. Gled deg til ti episoder som graver litt dypere i matjorda.

Les mer

Pexels tim samuel 6697284
Helse

AU! — Typisk norsk å være syk

– Vi lager mat som vi blir syke av. Selve systemene som skal holde oss gående fra hjerteslag til hjerteslag er syke som følge. Ordene tilhører Marit Kolby. Sitatet er sakset fra en konferanse arrangert på Stortinget denne vinteren. Temaet var: – Hva skal vi spise i fremtiden?

Heinrich Jung stort
Intervjuer

Ny eier av Åmot gård

Økobonden Heinrich Jung legger ikke alle eggene i en kurv. Gården hans Åmot i Solør, har fire bein å stå på. Minst. Jung har likevel lenge spanet etter en naturlig etterfølger. Årsaken er tiden som går. Hvis det var opp til han, hadde dette intervjuet blitt svært kort. Sakens kjerne er enkel. – Jeg er blitt gammel.

Natur
Helse

Mye komfort – lav livskvalitet

Er løsningen hormese? Svitsj! Isende kaldt vann vasker vekk det øverste laget av uro. Å isbade er en av metodene innen teorien om «hormese» – en handling der du utsetter kroppen for kortvarig, men helsebringende stress.

Maten var
Bokomtaler

Maten vår. Det du ikke får vite om Norsk mat - Og prisen vi må betale

Screenshot 20241220 211035 Chrome

Budeiene, døtrer av naturen - Om budeieliv frå 1850 til i dag

Omslag Barbro RT Endeleg versjon Marked

Dyrk og spis med glede-aktivistisk matbok med oppskrifter fra egen hage

Mezeboka

Mezeboka- de aller beste delerettene fra Tyrkia og Midtøsten

Frontonio

Frontonio Microcosmico Garnacha 2023

Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Biohacking for folket

I denne utgaven av Ren Mat undersøker vi begrepet Biohacking. Hvordan kan metodene hjelpe oss på veien mot et bedre, sunnere og kanskje også et lengre liv? Kanskje er det noe å plukke opp her? For sannheten er at antall syke i dette landet ser ut til å øke i samme takt som vi også får det bedre. Hvordan knekke dette paradokset?

Kjøp Ren Mat

Forside nr56