Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
DSC 0211 2 s
Artikkel

Ren Mat feiret 20 år

I 2023 er det 20 år siden Ren Mat ble gitt ut som en selvstendig publikasjon for første gang. 7. desember feiret vi med jubileumsfest, utstilling og musikalsk kåseri. Se bildene og få med deg høydepunkter fra vår historie her.

INCI illustrasjon liten
Intervjuer

Innholdsregler til besvær

Latinske navn fremfor norske. Ikke lov å skrive «fri for» om stoffer som er tillatt å bruke. Lange og uforståelige ingredienslister. Dette er konsekvensen av EU-forordningen INCI, og økologisk kosmetikkprodusent Renate Lunde fortviler. Hun mener forbrukerne i praksis nå mister muligheten til informerte valg.

Meninger

Lytt til Ren Mat podkast

Nå kan du høre Ren Mat sin helt nye podkast der du hører på podkast. Gled deg til ti episoder som graver litt dypere i matjorda.

Les mer

Renmat eple
Meninger

Ren Mats historie

I 2023 er det 20 år siden Ren Mat ble gitt ut som en selvstendig publikasjon for første gang. Vi markerer altså jubileum, og da er det hyggelig med et lite historisk tilbakeblikk.

Kjersti Skar Staarvik foto Anette Schive
Meninger

Grønt - og glitrende!

Hva vil det si å leve et grønt liv i Norge i dag? Og ser vi som forsøker å ta grønne hverdagsvalg på det som et offer? Dette utforsker vi i vinternummeret - vår jubileumsutgave som markerer Ren Mat 20 år!

Opaker jul
Reportasjer

Økologiske juletrær, såklart!

Når ekteparet Omsteds kunder lar juletreet stå til februar, da får de bekreftet at kvalitetsjuletrær definitivt ikke trenger sprøytegift og kunstgjødsel. Marihøner og sauer, derimot, er gode hjelpere i juletrefeltet på Opaker gård.

Ren mat nr 50 covere s
Artikkel

Vil du ha fakta på bordet? Kampanjepris på Ren Mat!

Tegner du abonnement for deg selv eller en venn før jul, får du ett år med magasinet Ren Mat til kun kr 390. Les mer om vår jubileumsutgave her. NB: Tilbudet gjelder fra 1. til 20. desember.

Ringve IMG 9205

Frukt- & bærekraft

Glassepler, surkirsebær og sviskeplommer, gule bringebær og stikkelsbær. Det er et lokalt utvalg av gamle sorter som inngår i den nye frukt- og bærsamlingen i Ringve botaniske hage i Trondheim.

Oxney vin 4

Skiftende klima utvider vinkartet

Norske Kristin Syltevik driver Storbritannias største økologiske vingård og serverer oss smaken av fremtiden. Skal det være et glass musserende Sussex?

Over bekken 1

Over bekken etter øl

Så å si alt norsk øl er brygget på utenlandske råvarer. Men i kulissene jobbes det for å bruke norsk korn. På Malteriet på Kongsberg blir økologisk Domen-bygg til malt.

01 Margrethe Joys hage M Wie

Flora og fjære

Over tid har Margrethe Joys dyrket frem en økologisk vestlandshage på lavbudsjett med fokus på frøsanking, egengjødsling og kompostering.

Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Et grønt liv

Hvordan leve grønt og bærekraftig i dagens Norge? Vi utforsker grønne praksiser fra klesskapet via baderomshyllen til selve hjemmet vårt.

Kjøp Ren Mat

Nr50 omslag 1 web