Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
Foto Vilma Sol Torsdatter
Meninger

Helt rå på melk

Hermes rivera a K6 W Gqxy H Fw unsplash
Meninger

Vin i plast. Plast i vin.

Tør folk som elsker økovin å lese en artikkel som spør om det er plast i vinen? Tja. Tør vinskribenten å skrive svaret? Nei. Siden vindrikking er så sterkt forbundet med «endelig-fredag» og kos, kan det å antyde at det kan være plast i flaska, på linje med å legge en granat på tacolefsa.

Image0 2
Meninger

Kong Midas i Revers

Kong Midas fikk i gave av guden Dionysos egenskape nvi alle kan fantasere om: Alt han berørte ble til gull. Midas syntes nok at det var konge, helt til han ble sulten. Maten ble nemlig også til gull da han løftet den fra tallerkenen.

Foto eivor unn torsdatter
Meninger

Den fabelaktige plasten

Meninger

Glem ikke deg selv!

Når en ny dag er i emning, må du som bonde tidlig ut av senga. Ofte står du ikke opp fordi det er lyst ute, eller fordi du er uthvilt, men fordi pliktene kaller. Det kan være arbeid ute på jordet, eller dyr som venter på mat og stell.

2024 10 20 Botun host PRINT 17 of 52
Meninger

Et rolig liv på landet?

Ute har snøen lagt seg. Det er stille her nå. I jorden ligger hvitløk og tulipanløk og venter på signaler om å spire. Mange tror at det samme gjelder for oss – at vi går i vinterdvale. Men slik er det ikke.

David tid 1 image0
Meninger

Om hundre sekunder er allting glemt

Vi forteller hverandre at vi ikke har tid til noen ting. Men tid, det er det eneste vi har.

Evig hvile
Meninger

Evig hvile

Vi har så innmari mye vi skulle ha gjort – og så dør vi. Hvorfor stresser vi sånn med alle «burder» og «måer»? Er ikke vår egen dødelighet egentlig et argument for å prioritere det som gjør oss lykkelige og føles mest givende?

Anette Leder foto Helena Andresen
Meninger

Det vi ikke vet kan vi ha vondt av

Skisse image0
Meninger

Når den ny vin blomstrer

Du må knele ydmykt ned for å forstå den graskledte enga. Først når du varsomt bretter duggfriske grasstrå og skjøre blomsterstengler til side – og legger nesa helt ned til den fuktige jorda under – kan du oppnå nærhet til dette unike og livsviktige mikrouniverset. Nå har dere fått kontakt!

Akerbonner pa Fjeld Gard uten sproytespor
Meninger

Økologisk mat driver innovasjon

Spydspissfunksjonen til økologisk landbruk og matproduksjon mangler annerkjennelse. Økologisk mat har fungert som innovasjonsdriver både i produksjon og i bearbeiding av mat med smaken av god samvittighet.

Illustrasjon DS
Meninger

Å gripe for å begripe

Gi oss villere natur og mer uoppdragne barn, mener Erik Røed.

Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Biohacking for folket

I denne utgaven av Ren Mat undersøker vi begrepet Biohacking. Hvordan kan metodene hjelpe oss på veien mot et bedre, sunnere og kanskje også et lengre liv? Kanskje er det noe å plukke opp her? For sannheten er at antall syke i dette landet ser ut til å øke i samme takt som vi også får det bedre. Hvordan knekke dette paradokset?

Kjøp Ren Mat

Forside nr56