Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
Villbrygg
Intervjuer

Podkast: Gode valg er mer enn god smak

Det er lettere å ta de gode valgene om alternativene smaker bedre, mener Villbrygg. Hør historien om bryggeriet som driver litt annerledes i denne episoden.

Thomas Horne
Intervjuer

Podkast: Thomas Horne om å dyrke kultur, ikke kaste mat og hvordan legge sider

Har du et gammelt, rart epletre i hagen? - Det kan bli god sider, sier Thomas Horne. Få hans beste tips til å legge sider hjemme i denne podkasten.

06 Biohuacal Foto Marco Aguilar
Intervjuer

Populære kyllinger

Kyllingkjøtt er proteinet det spises mest av i Mexico, og etterspørselen etter økologiske kyllinger er stor. Per i dag klarer imidlertid ikke de økologiske produsentene å imøtekomme denne etterspørselen.

Bente Josefsen foto Mats Dreyer
Intervjuer

Droppet sukker og ser seg ikke tilbake

Bente Josefsen kuttet sukker og la om til et råvarebasert kosthold. Nå vil hun inspirere andre, og setter seg et hårete mål; redusere sukkerforbruket i Norge med 20 prosent.

Gry Hammer foto Nadin Martinuzzi
Intervjuer

Podkast: Gry Hammer om dypøkologi, kjøtt vs. vegetar og bærekraftig kosthold på norsk

- Jeg har en liten veganer i hjertet, sier Gry Hammer. Samtidig mener hun at det å ikke spise kjøtt er å koble seg fra naturen og livsprosessene. Hør podkast her.

Foto Andreas Bastian Nordberg 3
Intervjuer

Det trengs nytt blod i landbruket

De er dyre og trolig ikke på det åpne markedet. Hvordan klarer folk uten odel å få tak i en gård? I denne intervjuserien snakker vi med småbrukere som klarte det. Først ut er Polarhagen.

Ren Mat Portrett Malin Longva 1 H3 A9906 redigert
Intervjuer

Undercover i fjøset

Norun Haugen var den første som gikk undercover med skjult kamera i norske fjøs, og med det brøt hun lydmuren for landbruksdyrenes sak.

Jennys bagehus 12 Christina Kayser O
Intervjuer

Urklokt

Hardføre avlinger som tåler klimaendringer, mer smak og mer næring – hvorfor dyrkes ikke mer av de gamle kornsortene? Vi tok en prat med baker og urkornprodusent Jenny Domås for å skille klinten fra hveten.

ON BY Alexandra Gjerlaugsen Low res 2
Intervjuer

Spesialisering i mangfold

Økologisk bonde Stina Mehus er styreleder i landets største organisasjon for økologisk matproduksjon, Økologisk Norge. – Ambisjonene må opp på lik linje med resten av Europa. Nå er tiden klar, sier Stina.

Marit Kolby Foto Sjo og Floyd
Intervjuer

– Spis hel mat. Ikke ultraprosessert. Ikke for ofte.

Tre små setninger utgjør filosofien som har ristet den norske ernæringsvitenskapen i grunnvollene den siste tiden. Ernæringsbiolog Marit Kolby slår et slag for de gode måltidene. Og børstebilen.

Hogtog Vilt 02 JST
Intervjuer

Urter utenfor allfarvei

Det begynte med brennesle, og endte med 200 kilo urter i året. Hos Høgt & Vilt blir velduftende vekster plantet, plukket og pakket for hånd.

Dennis Spiselighage Utvalg2 035 002
Intervjuer

Spis hagen!

Dagen etter at Dennis Asbjørnsen overtok sitt nye hus var pallekarmene på plass. Nå har 24-åringen gjort dyrkehobbyen til et levebrød og driver landets største Instagramkonto om kjøkkenhage.

Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Oikos
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Slipp oss til!

Utfordringene med å komme inn i landbruket står i kø for de som ønsker seg dit utenom den tradisjonelle odelsveien. I vårutgaven ser vi på barrierer og muligheter for de som er unge, kommer fra en annen utdannings- eller yrkesbakgrunn, er innvandrere eller minoriteter. Hva må endres for å sikre landbruket som en levedyktig yrkesvei?

Kjøp Ren Mat

Ren Mat nr47 framside