Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
Foto Francisco Munoz hovedbilde
Intervjuer

Kuratoren

En av Norges mest kompromissløse kokkepersonligheter er ute med ny bok. Selv foretrekker Christopher Haatuft helstekt and over fermentert kål og mener at ideen om den bærekraftige kokken er en alvorlig overforenkling.

Eide Pollestad Arendalsuka 2
Intervjuer

Nye kostråd skal ikke ta hensyn til miljøeffekt

– Ikke noe stort problem, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide til Ren Mat. Han mener vi har gode klimaråd allerede.

Bilde 1
Intervjuer

Tilbake til røttene

Ren Mat stikker til skogs med tre av byens mest kompromissløse kokkepersonligheter.

Maren Ekra Frohaug Portrett Thea Mork Engelstad 4
Intervjuer

Økogründerne

Hvordan starte en økokolonial i et land hvor «alt» skal være billig, kjapt og tilgjengelig? Vi snakker med fire kjøpkvinner om deres erfaringer med å starte for seg selv.

Dan Saladino bredde
Intervjuer

Dan Saladino om matskatter og optimisme

Å spise er en politisk handling, mener Dan Saladino. Vi tok en prat med BBC-journalisten og forfatteren av suksessboken «Eating to Extinction» om utrydningstruet mat og hvorfor det er så viktig å involvere barna i arbeidet med å bevare det biologiske mangfoldet.

IMG 8832
Intervjuer

Anders Nordstad: − Politikerne har sovet i timen

− Politikerne tenkte at maten ble billigere, og det ble effektive verdikjeder, men ingen næringer driver med effektivisering for å gi bort gevinsten, sier Anders Nordstad om den vertikale integrasjonen som har endret matvarebransjen det siste tiåret. Hør podkast med samfunnsdebatanten som har skapt en folkebevegelse i sosiale medier.

Foto Dan Mariner C5 A4818 redigert
Intervjuer

Til gård med grunn

De er dyre, og trolig ikke på det åpne markedet. Hvordan klarer folk uten odel å få tak i en gård? Vi spurte tre småbrukere som klarte det.

Villbrygg
Intervjuer

Podkast: Gode valg er mer enn god smak

Det er lettere å ta de gode valgene om alternativene smaker bedre, mener Villbrygg. Hør historien om bryggeriet som driver litt annerledes i denne episoden.

Thomas Horne
Intervjuer

Podkast: Thomas Horne om å dyrke kultur, ikke kaste mat og hvordan legge sider

Har du et gammelt, rart epletre i hagen? - Det kan bli god sider, sier Thomas Horne. Få hans beste tips til å legge sider hjemme i denne podkasten.

06 Biohuacal Foto Marco Aguilar
Intervjuer

Populære kyllinger

Kyllingkjøtt er proteinet det spises mest av i Mexico, og etterspørselen etter økologiske kyllinger er stor. Per i dag klarer imidlertid ikke de økologiske produsentene å imøtekomme denne etterspørselen.

Bente Josefsen foto Mats Dreyer
Intervjuer

Droppet sukker og ser seg ikke tilbake

Bente Josefsen kuttet sukker og la om til et råvarebasert kosthold. Nå vil hun inspirere andre, og setter seg et hårete mål; redusere sukkerforbruket i Norge med 20 prosent.

Gry Hammer foto Nadin Martinuzzi
Intervjuer

Podkast: Gry Hammer om dypøkologi, kjøtt vs. vegetar og bærekraftig kosthold på norsk

- Jeg har en liten veganer i hjertet, sier Gry Hammer. Samtidig mener hun at det å ikke spise kjøtt er å koble seg fra naturen og livsprosessene. Hør podkast her.

Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Vann i endring

Vi er fullstendig avhengige av vann. Det er grunnlaget for alt liv. Men vi opplever nå mer ekstreme varianter av flom og tørke, vannkvaliteten i både fersk- og saltvann forringes og fremmedarter etablerer seg. Hvordan kan vi vinne tilbake vannets velsignende tillit?

Kjøp Ren Mat

Ren Mat nr49 forside