Intervjuer Podkast: Gode valg er mer enn god smak Det er lettere å ta de gode valgene om alternativene smaker bedre, mener Villbrygg. Hør historien om bryggeriet som driver litt annerledes i denne episoden.
Intervjuer Podkast: Thomas Horne om å dyrke kultur, ikke kaste mat og hvordan legge sider Har du et gammelt, rart epletre i hagen? - Det kan bli god sider, sier Thomas Horne. Få hans beste tips til å legge sider hjemme i denne podkasten.
Intervjuer Populære kyllinger Kyllingkjøtt er proteinet det spises mest av i Mexico, og etterspørselen etter økologiske kyllinger er stor. Per i dag klarer imidlertid ikke de økologiske produsentene å imøtekomme denne etterspørselen.
Intervjuer Droppet sukker og ser seg ikke tilbake Bente Josefsen kuttet sukker og la om til et råvarebasert kosthold. Nå vil hun inspirere andre, og setter seg et hårete mål; redusere sukkerforbruket i Norge med 20 prosent.
Intervjuer Podkast: Gry Hammer om dypøkologi, kjøtt vs. vegetar og bærekraftig kosthold på norsk - Jeg har en liten veganer i hjertet, sier Gry Hammer. Samtidig mener hun at det å ikke spise kjøtt er å koble seg fra naturen og livsprosessene. Hør podkast her.
Intervjuer Det trengs nytt blod i landbruket De er dyre og trolig ikke på det åpne markedet. Hvordan klarer folk uten odel å få tak i en gård? I denne intervjuserien snakker vi med småbrukere som klarte det. Først ut er Polarhagen.
Intervjuer Undercover i fjøset Norun Haugen var den første som gikk undercover med skjult kamera i norske fjøs, og med det brøt hun lydmuren for landbruksdyrenes sak.
Intervjuer Urklokt Hardføre avlinger som tåler klimaendringer, mer smak og mer næring – hvorfor dyrkes ikke mer av de gamle kornsortene? Vi tok en prat med baker og urkornprodusent Jenny Domås for å skille klinten fra hveten.
Intervjuer Spesialisering i mangfold Økologisk bonde Stina Mehus er styreleder i landets største organisasjon for økologisk matproduksjon, Økologisk Norge. – Ambisjonene må opp på lik linje med resten av Europa. Nå er tiden klar, sier Stina.
Intervjuer – Spis hel mat. Ikke ultraprosessert. Ikke for ofte. Tre små setninger utgjør filosofien som har ristet den norske ernæringsvitenskapen i grunnvollene den siste tiden. Ernæringsbiolog Marit Kolby slår et slag for de gode måltidene. Og børstebilen.
Intervjuer Urter utenfor allfarvei Det begynte med brennesle, og endte med 200 kilo urter i året. Hos Høgt & Vilt blir velduftende vekster plantet, plukket og pakket for hånd.
Intervjuer Spis hagen! Dagen etter at Dennis Asbjørnsen overtok sitt nye hus var pallekarmene på plass. Nå har 24-åringen gjort dyrkehobbyen til et levebrød og driver landets største Instagramkonto om kjøkkenhage.