Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
Merkeordninger
Intervjuer

En jungel av merkeordninger

Å ta gode valg basert på merkeordninger krever både interesse, kompetanse og tid for forbrukeren. Belønningen er kvalitet og trygghet. Men hvordan navigerer vi i de ulike merkingene?

Kokekraft04
Intervjuer

Kokekraft

En skulle kanskje tro at når Marit Kolby inviterer til middag så er det en nøye utvalgt treretter som krever timevis på kjøkkenet? Neida, hun slår et slag for enkle gryter eller restemat. Og hverdagsdessert.

INCI illustrasjon liten
Intervjuer

Innholdsregler til besvær

Latinske navn fremfor norske. Ikke lov å skrive «fri for» om stoffer som er tillatt å bruke. Lange og uforståelige ingredienslister. Dette er konsekvensen av EU-forordningen INCI, og økologisk kosmetikkprodusent Renate Lunde fortviler. Hun mener forbrukerne i praksis nå mister muligheten til informerte valg.

Nadine1
Intervjuer

Bordkunstneren

Matfotograf Nadin Martinuzzi elsker lukten av rå rype, men inviterer aller helst på «rusk og rask» rundt leilighetens midtpunkt; barndommens store middagsbord.

Foto Francisco Munoz hovedbilde
Intervjuer

Kuratoren

En av Norges mest kompromissløse kokkepersonligheter er ute med ny bok. Selv foretrekker Christopher Haatuft helstekt and over fermentert kål og mener at ideen om den bærekraftige kokken er en alvorlig overforenkling.

Eide Pollestad Arendalsuka 2
Intervjuer

Nye kostråd skal ikke ta hensyn til miljøeffekt

– Ikke noe stort problem, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide til Ren Mat. Han mener vi har gode klimaråd allerede.

Bilde 1
Intervjuer

Tilbake til røttene

Ren Mat stikker til skogs med tre av byens mest kompromissløse kokkepersonligheter.

Maren Ekra Frohaug Portrett Thea Mork Engelstad 4
Intervjuer

Økogründerne

Hvordan starte en økokolonial i et land hvor «alt» skal være billig, kjapt og tilgjengelig? Vi snakker med fire kjøpkvinner om deres erfaringer med å starte for seg selv.

Dan Saladino bredde
Intervjuer

Dan Saladino om matskatter og optimisme

Å spise er en politisk handling, mener Dan Saladino. Vi tok en prat med BBC-journalisten og forfatteren av suksessboken «Eating to Extinction» om utrydningstruet mat og hvorfor det er så viktig å involvere barna i arbeidet med å bevare det biologiske mangfoldet.

IMG 8832
Intervjuer

Anders Nordstad: − Politikerne har sovet i timen

− Politikerne tenkte at maten ble billigere, og det ble effektive verdikjeder, men ingen næringer driver med effektivisering for å gi bort gevinsten, sier Anders Nordstad om den vertikale integrasjonen som har endret matvarebransjen det siste tiåret. Hør podkast med samfunnsdebatanten som har skapt en folkebevegelse i sosiale medier.

Foto Dan Mariner C5 A4818 redigert
Intervjuer

Til gård med grunn

De er dyre, og trolig ikke på det åpne markedet. Hvordan klarer folk uten odel å få tak i en gård? Vi spurte tre småbrukere som klarte det.

Villbrygg
Intervjuer

Podkast: Gode valg er mer enn god smak

Det er lettere å ta de gode valgene om alternativene smaker bedre, mener Villbrygg. Hør historien om bryggeriet som driver litt annerledes i denne episoden.

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Biohacking for folket

I denne utgaven av Ren Mat undersøker vi begrepet Biohacking. Hvordan kan metodene hjelpe oss på veien mot et bedre, sunnere og kanskje også et lengre liv? Kanskje er det noe å plukke opp her? For sannheten er at antall syke i dette landet ser ut til å øke i samme takt som vi også får det bedre. Hvordan knekke dette paradokset?

Kjøp Ren Mat

Forside nr56