Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
Kanskje hoved DSC 0067 2
Intervjuer

Renvare - Spre ordet!

Et nytt ord dukket opp på radaren vår i høst: «Renvare». Det er kort, konsist og beskrivende – og betydelig enklere å plassere naturlig inn i en setning enn «ikke ultraprosessert».

DSC 0124 2
Intervjuer

Vinterens visdom

For mange av oss er vinteren i overkant lang og kald. Det er lett å miste håpet, særlig når julekosen er over og snøfall nummer ørten skal skyfles bort fra innkjørselen. Men er vinteren virkelig så ille, eller skyldes tungsinnet at vi rett og slett lever litt naturstridig?

HOVEDBILDE DSC 0040 2 kopi
Intervjuer

En smak av skog

Kokk og kjøkkensjef Jørgen Ravneberg har smakstestet over hundre ulike sopper fra norsk natur. Etter å ha lært det norske folk å sanke og bruke ville planter, har turen nå nemlig kommet til soppens rike.

Sotriske og kantarell
Intervjuer

Soppsanking for nybegynnere

Mette Alstad deler tips og triks om både soppsanking og nyttevekster på Instagram og TikTok. Nå er hun aktuell med boken «God soppjakt – En nybegynnerguide til soppsanking» hvor hun har samlet alt du må vite for å komme i gang med sankingen.

Csoaps2
Intervjuer

En vaskeekte gründer

Caroline Heyerdahl er kvinnen bak den grønne vaskemiddelserien Csoaps. Nå vil hun at du skal bruke færre rengjøringsprodukter.

Maggie Shannon 6 X9 A6521
Intervjuer

Vandana Shiva: Nulltoleranse for usannheter

Hun er en kompromissløs forsker og miljøaktivist. Vi snakker med Dr. Vandana Shiva om blant annet viktigheten av skolehager og at økologiske metoder er den eneste måten å beskytte og gjenopprette biomangfoldet på.

Merkeordninger
Intervjuer

En jungel av merkeordninger

Å ta gode valg basert på merkeordninger krever både interesse, kompetanse og tid for forbrukeren. Belønningen er kvalitet og trygghet. Men hvordan navigerer vi i de ulike merkingene?

Kokekraft04
Intervjuer

Kokekraft

En skulle kanskje tro at når Marit Kolby inviterer til middag så er det en nøye utvalgt treretter som krever timevis på kjøkkenet? Neida, hun slår et slag for enkle gryter eller restemat. Og hverdagsdessert.

INCI illustrasjon liten
Intervjuer

Innholdsregler til besvær

Latinske navn fremfor norske. Ikke lov å skrive «fri for» om stoffer som er tillatt å bruke. Lange og uforståelige ingredienslister. Dette er konsekvensen av EU-forordningen INCI, og økologisk kosmetikkprodusent Renate Lunde fortviler. Hun mener forbrukerne i praksis nå mister muligheten til informerte valg.

Nadine1
Intervjuer

Bordkunstneren

Matfotograf Nadin Martinuzzi elsker lukten av rå rype, men inviterer aller helst på «rusk og rask» rundt leilighetens midtpunkt; barndommens store middagsbord.

Foto Francisco Munoz hovedbilde
Intervjuer

Kuratoren

En av Norges mest kompromissløse kokkepersonligheter er ute med ny bok. Selv foretrekker Christopher Haatuft helstekt and over fermentert kål og mener at ideen om den bærekraftige kokken er en alvorlig overforenkling.

Eide Pollestad Arendalsuka 2
Intervjuer

Nye kostråd skal ikke ta hensyn til miljøeffekt

– Ikke noe stort problem, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide til Ren Mat. Han mener vi har gode klimaråd allerede.

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Samberging

Hva gjør vi når maten vår hviler på import som kan stoppe over natten? Hvordan bygger vi beredskap i et matsystem som mister både kunnskap og nærhet til ressursene? Og hva skjer når selvberging møter sin egen grense – og fellesskapet må overta? I vinterutgaven spør vi hvor maten egentlig begynner, og hva som skal til for at den skal bære oss i en urolig verden.

Kjøp Ren Mat

Ren Mat nr58 forside