Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
Bilde 1
Intervjuer

Tilbake til røttene

Ren Mat stikker til skogs med tre av byens mest kompromissløse kokkepersonligheter.

Maren Ekra Frohaug Portrett Thea Mork Engelstad 4
Intervjuer

Økogründerne

Hvordan starte en økokolonial i et land hvor «alt» skal være billig, kjapt og tilgjengelig? Vi snakker med fire kjøpkvinner om deres erfaringer med å starte for seg selv.

Dan Saladino bredde
Intervjuer

Dan Saladino om matskatter og optimisme

Å spise er en politisk handling, mener Dan Saladino. Vi tok en prat med BBC-journalisten og forfatteren av suksessboken «Eating to Extinction» om utrydningstruet mat og hvorfor det er så viktig å involvere barna i arbeidet med å bevare det biologiske mangfoldet.

IMG 8832
Intervjuer

Anders Nordstad: − Politikerne har sovet i timen

− Politikerne tenkte at maten ble billigere, og det ble effektive verdikjeder, men ingen næringer driver med effektivisering for å gi bort gevinsten, sier Anders Nordstad om den vertikale integrasjonen som har endret matvarebransjen det siste tiåret. Hør podkast med samfunnsdebatanten som har skapt en folkebevegelse i sosiale medier.

Foto Dan Mariner C5 A4818 redigert
Intervjuer

Til gård med grunn

De er dyre, og trolig ikke på det åpne markedet. Hvordan klarer folk uten odel å få tak i en gård? Vi spurte tre småbrukere som klarte det.

Villbrygg
Intervjuer

Podkast: Gode valg er mer enn god smak

Det er lettere å ta de gode valgene om alternativene smaker bedre, mener Villbrygg. Hør historien om bryggeriet som driver litt annerledes i denne episoden.

Thomas Horne
Intervjuer

Podkast: Thomas Horne om å dyrke kultur, ikke kaste mat og hvordan legge sider

Har du et gammelt, rart epletre i hagen? - Det kan bli god sider, sier Thomas Horne. Få hans beste tips til å legge sider hjemme i denne podkasten.

06 Biohuacal Foto Marco Aguilar
Intervjuer

Populære kyllinger

Kyllingkjøtt er proteinet det spises mest av i Mexico, og etterspørselen etter økologiske kyllinger er stor. Per i dag klarer imidlertid ikke de økologiske produsentene å imøtekomme denne etterspørselen.

Bente Josefsen foto Mats Dreyer
Intervjuer

Droppet sukker og ser seg ikke tilbake

Bente Josefsen kuttet sukker og la om til et råvarebasert kosthold. Nå vil hun inspirere andre, og setter seg et hårete mål; redusere sukkerforbruket i Norge med 20 prosent.

Gry Hammer foto Nadin Martinuzzi
Intervjuer

Podkast: Gry Hammer om dypøkologi, kjøtt vs. vegetar og bærekraftig kosthold på norsk

- Jeg har en liten veganer i hjertet, sier Gry Hammer. Samtidig mener hun at det å ikke spise kjøtt er å koble seg fra naturen og livsprosessene. Hør podkast her.

Foto Andreas Bastian Nordberg 3
Intervjuer

Det trengs nytt blod i landbruket

De er dyre og trolig ikke på det åpne markedet. Hvordan klarer folk uten odel å få tak i en gård? I denne intervjuserien snakker vi med småbrukere som klarte det. Først ut er Polarhagen.

Ren Mat Portrett Malin Longva 1 H3 A9906 redigert
Intervjuer

Undercover i fjøset

Norun Haugen var den første som gikk undercover med skjult kamera i norske fjøs, og med det brøt hun lydmuren for landbruksdyrenes sak.

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

De små ting

I høstutgaven av Ren Mat ser vi på de små ting – fra jordmikrober til krekling og småbrukere som satser nært. Vi møter Barbro Raen Thomassen i kjøkkenhagen, snakker om økologi med Tor Jacob Solberg og blir med inn i minihus. Kanskje er det nettopp i detaljene vi finner de store svarene?

Kjøp Ren Mat

Skjermbilde 2025 08 27 kl 21 59 48