Renmat Podcastbilde 2
Meninger

Lytt til Ren Mat podkast

Nå kan du høre Ren Mat sin helt nye podkast der du hører på podkast. Gled deg til ti episoder som graver litt dypere i matjorda.

I EN TID DA klimakampen krever nytenkning og omstilling, er det betimelig å stille seg spørsmålet om hvem som har definisjonsmakten i den offentlige samtalen om fremtiden for landbruk og matproduksjon. Ren Mat ønsker å stikke fingeren i jorda og finne plass til nye stemmer.

Ren Mat podkast har nå tre fulle sesonger tilgjengelig der du hører på podkast, blant annet hos Apple Podcasts og Spotify, og HER på vår side.

VOLUMTANKEGANG og prisjag preger dagens matsystem. Og forbrukerjournalistikken løper i mange tilfeller dagligvarebransjens ærend. Matbørser og pristester forteller oss at lav pris er det som definerer matens verdi. Det er et bilde på et strukturelt problem i matsystemet.

– På den ene siden snakker vi om den gode kvaliteten på norsk mat, om mangfold og bærekraftig utvikling av næringene. På den andre siden stimulerer både forbrukerjournalistikk, dagligvarebransje og matpolitikk til standardisering. Men verdien av et måltid kan etter vår mening ikke bare måles i kroner og øre – bærekraft kan og bør være en grunnleggende parameter i forbrukerjournalistikken, sier redaktør i Ren Mat, Kjersti Skar Staarvik.

Nettopp dette ønsker vi bruke den nye podkasten til. Gjennom podkasten vil vi rette et undersøkende blikk mot råvarer, bønder, ildsjeler, produsenter og produkter som setter grønn hverdag og bærekraft i høysetet.

God lytt!

Flere artikler