Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
MALIN LONGVA HORGEN GARD breddeutvelgelse 1 H3 A0138 redigert
Reportasjer

Frie folk og dyr

På Horgen gård er frihet sentralt, for folka som jobber her og for dyrene som bor her. Et planlagt beitesystem legger grunnlaget for en levende jord, dyr som er utendørs året rundt og landbrukere med lave investeringer – kan dette være fremtidens landbruk?

Forside utsnitt RM46
Reportasjer

Vinterutgaven: Hva er dyrevelferd?

Hva er god velferd for husdyra i 2022? Og er dyrevelferd og store besetninger i et effektivt og industripreget landbruk i det hele tatt forenelige størrelser?

Handlenett forside
Reportasjer

Bli abonnent og få et handlenett

Den rykende ferske høstutgaven er her, og nå har vi kampanje på abonnement.

REN MAT NR 45 ULTRAPROSESSERT FOTO NADIN MARTINUZZI
Reportasjer

Høstutgaven: Ultraprosessert mat

60 prosent av maten vi kjøper i butikken er ultraprosessert. Hva er egentlig denne maten og hvordan påvirker den helsen vår? Høstutgaven av Ren Mat ser på det ultraprosesserte kostholdet under lupen for å undersøke hva slags kosthold og jordbruksmetoder som kan bidra til bedre helse for både mennesker og planet.

Korn Eg
Reportasjer

Vi sitter alle i samme båt. Men hvem skulle ta med årer?

Det kan virke som en selvfølge. Maten gir energi som vi trenger for å leve, og matproduksjon er derfor menneskenes viktigste aktivitet. Uten mat går vi helt enkelt til grunne, både som individer og samfunn. Men agerer vi som om vi har tatt dette inn over oss?

Kornlager
Reportasjer

Alltid beredt! Eller?

Krise og konflikt gjør oss ikke bare avhengige av militært forsvar, men også en bred sivil beredskap. Men med nedlagte kornlagre og krig i Europas spiskammer, hvordan står det egentlig til med Norges matberedskap?

Okonomyiaki
Reportasjer

Her er årets økomat på Øya

95 prosent av maten på Øyafestivalen er økologisk. Alle retter klimamerkes, og 20 av 25 matboder er uten kjøtt – God planlegging og gode råvarer er nøkkelen, sier miljø- og matsjef Mia Frogner. Vi guider deg gjennom øyamaten!

Kia Vulgaris2
Reportasjer

Øyafestivalen: – Vil være en motkraft

– Festivaler er som maskiner for svinn, søppel og kapitalistiske krefter, og Øya prøver å være en motkraft mot dette, sier landbrukskokk Kia Vulgaris. Som leder for frivillig-cateringen gjør hun sin innsats for å endre matsystemet. Gullmerke fra Debio til tross; - Det går ikke an å komme til et endelig mål når det gjelder bærekraft, mener 28-åringen.

DSC05097 2
Reportasjer

Credobilitet

Det enkle er ikke nødvendigvis det beste, mener Credo-sjef Heidi Bjerkan. Hun driver en av de beste restaurantene i Skandinavia, og lærer en ny generasjon å fermentere kimchi på fritida.

2 delaas lotte shephard renmat 2804222 CAMILLA
Reportasjer

Løsslupne høner

På Delås Gård er det hønene som gjødsler, rydder og holder plantene frie for skadedyr. – Den egentlige bonden her er høna, sier Camilla og Raymund Lester-Watvedt som holder beitende høns som en del av et mangfoldig kretsløp på gården.

WWOOF i Norge
Reportasjer

Se Norge fra en økogård i sommer

En trenger ikke reise jorda rundt for å få spennende opplevelser. Hvis du er opptatt av hvor maten kommer fra, bør du lære deg begrepet WWOOF først som sist.

REN MAT OG HANDLENETT
Reportasjer

Verv en venn og få handlenett

Kjenner du noen som kunne være interessert i å lese Ren Mat? Nå har vi kampanje!

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Biohacking for folket

I denne utgaven av Ren Mat undersøker vi begrepet Biohacking. Hvordan kan metodene hjelpe oss på veien mot et bedre, sunnere og kanskje også et lengre liv? Kanskje er det noe å plukke opp her? For sannheten er at antall syke i dette landet ser ut til å øke i samme takt som vi også får det bedre. Hvordan knekke dette paradokset?

Kjøp Ren Mat

Forside nr56