Susann Stave og Inge Lindseth
Susann Stave og Inge Lindseth har skrevet bok om fasteimiterende diett.
Reportasjer

Podkast: Faste og fasteimiterende diett

Inge Lindseth og Susann Stave er de første i verden som har gitt oppskriften i bokform på hvordan man kan gjennomføre fasteimiterende diett (FID) med vanlig mat. I denne episoden får vi høre hva FID er og hva det kan gjøre med kroppen og forholdet til mat.

Faste har fått økt oppmerksomhet de siste årene. Ulike former for faste på enten vann, grønnsaksjuicer eller kraft er kanskje det de fleste har forbundet med faste tidligere. Så kom periodisk fasting hvor man begrenser kalorier i bestemte dager i uken eller i bestemte timer i løpet av dagen.

Vi i Ren Mat har selv erfart hvilke positive effekter faste kan gi. Men det kan jo være litt hardt å bare drikke vann eller grønnsaksjuice over mange dager, eller å ikke spise noe til frokost eller kvelds. Så da vi hørte hørte dagens gjester fortelle om fasteimiterende diett (FID); altså at man kan spise, og likevel få fastens positive effekter, da ble vi skikkelig nysgjerrige.

Inge Lindseth er i disse dager aktuell med boka Fem dagers nullstilling, og i denne episoden snakker vi med ham og medforfatter Susann Stave om hvorfor de har skrevet en bok om denne spesielle formen for faste. Vi lurer på om det er noe poeng med enda en diett, og hvordan det har seg at man faktisk kan spise når man faster - er det bare en gimmickgreie og en ny trend som de prøver å skape, og som vil være glemt om en stund, eller kan faste være veien til å få et bedre forhold til mat, de som har produsert den og respekt for økosystemene og jorda?

Inge Lindseth og Susann Stave er de første i verden som har gitt oppskriften i bokform på hvordan man kan gjennomføre fasteimiterende diett med vanlig mat. Vi får høre hva slags mat de anbefaler på FID, hvilke matvarer som i seg selv har fasteimiterende egenskaper, om det er noen som ikke bør faste og hva Inge og Susann ville fått inn i de nye, norske kostrådene om de fikk velge.

Lytt til episoden her:

Flere artikler