Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
Spirer i drivhus
Dyrk selv

Så et frø i vintermørket

Vintersåing høres kanskje ut som et magisk konsept. Du sår frø i kald, eller til og med frossen jord, og vips dukker det opp små spirer før du i det hele tatt rekker å registrere at våren er her.

Kanskje hoved DSC 0067 2
Intervjuer

Renvare - Spre ordet!

Et nytt ord dukket opp på radaren vår i høst: «Renvare». Det er kort, konsist og beskrivende – og betydelig enklere å plassere naturlig inn i en setning enn «ikke ultraprosessert».

DSC 0124 2
Intervjuer

Vinterens visdom

For mange av oss er vinteren i overkant lang og kald. Det er lett å miste håpet, særlig når julekosen er over og snøfall nummer ørten skal skyfles bort fra innkjørselen. Men er vinteren virkelig så ille, eller skyldes tungsinnet at vi rett og slett lever litt naturstridig?

Evig hvile
Meninger

Evig hvile

Vi har så innmari mye vi skulle ha gjort – og så dør vi. Hvorfor stresser vi sånn med alle «burder» og «måer»? Er ikke vår egen dødelighet egentlig et argument for å prioritere det som gjør oss lykkelige og føles mest givende?

Covere banner s
Artikkel

Vinterutgaven: Saktelivet

Nok og riktig hvile er en forutsetning for at vi skal ha det bra, særlig vinterstid. I Ren Mat 54 får vi gode tips til hvordan vi kan skru ned tempoet i en travel hverdag.

Jaerert 1
Råvarer

Ursorten: Sukkerert

Den klatrevillige veksten ålar seg over gjerdestolpane som eit teppe og bugnar av sprø fylte belgar. Erteplanta har søte frukter for folk og dyr, fargerike blomar for våre pollinerande venar, og nitrogenfikserande rotknollar som plantene set stor pris på. Jamvel treng denne veksten ein renessanse etter fleire år med overkoking og misbruk i diverse grønsaksblandingar i frysedisken.

1
Reportasjer

Ny vår på Fokhol gård

Generasjonsskifte og nykommarar set no fotspor på det gamle gardstunet i Stange. Med over 100 hektar dyrka mark er Fokhol ein av dei største biodynamiske gardane me har her til lands, og bruket er i tillegg eit av våre lengst levande gardsfellesskap.

Hovedbilde
Reportasjer

Et soppeventyr

Omtrent 95 % av soppen som selges i dagligvarebutikkene i dag er ulike varianter av sjampinjong, men det finnes så mange bedre alternativer der ute! Du må ikke nødvendigvis på skogtur for å finne dem heller. I et gammelt veterinærkontor i Spydeberg vokser det nemlig økologisk gourmetsopp.

HOVEDBILDE Arbeidsfellesskap er viktig pa Botun 1
Reportasjer

Høststemning på Bøtun

Det er høst på Bøtun. Hagen bugner av både grønnsaker og blomster. Temperaturen synker og vi begynner å lure på når den første frosten kommer.

Rygr sure petra
Drikkeomtaler

Rygr Sure Petra

Planter i norge coverimage 9788248935162 org
Bokomtaler

Planter i Norge - vanlige vekster i vår nære natur

Hva skjedde med maten
Bokomtaler

Hva skjedde med maten?

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Biohacking for folket

I denne utgaven av Ren Mat undersøker vi begrepet Biohacking. Hvordan kan metodene hjelpe oss på veien mot et bedre, sunnere og kanskje også et lengre liv? Kanskje er det noe å plukke opp her? For sannheten er at antall syke i dette landet ser ut til å øke i samme takt som vi også får det bedre. Hvordan knekke dette paradokset?

Kjøp Ren Mat

Forside nr56