Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
UTSNITT helles i glass 2
Råvarer

Helmelks-renessansen

Det har vært litt av en reise for de røde melkekartongene – fra livsfarlig superskurk på 1970-tallet, til mer eller mindre renvasket renvare i dag. Hvorfor denne helomvendingen?

Rabarbra 6
Råvarer

Rabarbra - sommerens syrlige glede

Rabarbraen er her! Bli med ut i hagen da vel! Vi rykker stilkene opp med raske grep, kutter av den nederste biten og dypper dem i sukker. Knas. Det knitrer så deilig mellom tennene. Den første biten er alltid et sjokk for smaksløkene. Men gosh, så godt! Vi ler og dypper stilkene ned i sukkeret enda en gang. På nytt og på nytt. Hver gang er en syrlig eksplosjon i munnen.

Kjersti miljo Nadin Martinuzzi
Meninger

Slik gikk det da jeg vannfastet i 21 dager

Da kløen og utslettene hadde vekket meg hver natt i over et år, bestemte jeg meg for å gjøre noe radikalt: vannfaste i tre uker. Jeg ble kalt smågal – men fant ro, innsikt og symptomfrihet mellom vannslurkene – og etterpå.

Bhg
Intervjuer

Helt optimalt - eller grusomt ego?

Biohacking er i stor grad et individuelt prosjekt. Metodene og tiltakene er ulike, men målet er ofte det samme – et langt og godt liv. Alette Sophie Aubert og Monica Øien Dyvi, bedre kjent som Biohacking Girls, sier at biohacking, i tillegg til å være sunt for deg personlig, også er bra for fellesskapet – ja, for hele planeten.

Foto Vilma Sol Torsdatter
Meninger

Helt rå på melk

Forside Renmatno
Artikkel

Sommerutgaven: Biohacking til folket

Heinrich Naked White 2023
Drikkeomtaler

François Lurton Mas Janeil Blanc 2022

Meinklang Pinot Noir
Drikkeomtaler

Meinklang Pinot Noir

Completo
Drikkeomtaler

Carrussin Completo

Heinrich Graue Freyheit 2022
Drikkeomtaler

Heinrich Graue Freyheit 2022

WAS OW Wuerzburg Sivaner 200305 1920px
Drikkeomtaler

Am Stein Würzburg Silvaner 2023

Hermes rivera a K6 W Gqxy H Fw unsplash
Meninger

Vin i plast. Plast i vin.

Tør folk som elsker økovin å lese en artikkel som spør om det er plast i vinen? Tja. Tør vinskribenten å skrive svaret? Nei. Siden vindrikking er så sterkt forbundet med «endelig-fredag» og kos, kan det å antyde at det kan være plast i flaska, på linje med å legge en granat på tacolefsa.

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Samberging

Hva gjør vi når maten vår hviler på import som kan stoppe over natten? Hvordan bygger vi beredskap i et matsystem som mister både kunnskap og nærhet til ressursene? Og hva skjer når selvberging møter sin egen grense – og fellesskapet må overta? I vinterutgaven spør vi hvor maten egentlig begynner, og hva som skal til for at den skal bære oss i en urolig verden.

Kjøp Ren Mat

Ren Mat nr58 forside