Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
Heinrich Jung stort
Intervjuer

Ny eier av Åmot gård

Økobonden Heinrich Jung legger ikke alle eggene i en kurv. Gården hans Åmot i Solør, har fire bein å stå på. Minst. Jung har likevel lenge spanet etter en naturlig etterfølger. Årsaken er tiden som går. Hvis det var opp til han, hadde dette intervjuet blitt svært kort. Sakens kjerne er enkel. – Jeg er blitt gammel.

Natur
Helse

Mye komfort – lav livskvalitet

Er løsningen hormese? Svitsj! Isende kaldt vann vasker vekk det øverste laget av uro. Å isbade er en av metodene innen teorien om «hormese» – en handling der du utsetter kroppen for kortvarig, men helsebringende stress.

Maten var
Bokomtaler

Maten vår. Det du ikke får vite om Norsk mat - Og prisen vi må betale

Screenshot 20241220 211035 Chrome
Bokomtaler

Budeiene, døtrer av naturen - Om budeieliv frå 1850 til i dag

Omslag Barbro RT Endeleg versjon Marked
Bokomtaler

Dyrk og spis med glede-aktivistisk matbok med oppskrifter fra egen hage

Mezeboka
Bokomtaler

Mezeboka- de aller beste delerettene fra Tyrkia og Midtøsten

Frontonio
Drikkeomtaler

Frontonio Microcosmico Garnacha 2023

Secateurs
Drikkeomtaler

Badenhorst Secateurs Riviera 2023

Quinta
Drikkeomtaler

Pheasants Tears Quinta 2021

Protz
Drikkeomtaler

Porzelt Protz Piwi Goes Pink

Brisas
Drikkeomtaler

Wildmakers Brisas Orange 2023

Meinklang
Drikkeomtaler

Meinklang Farmlife White

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Samberging

Hva gjør vi når maten vår hviler på import som kan stoppe over natten? Hvordan bygger vi beredskap i et matsystem som mister både kunnskap og nærhet til ressursene? Og hva skjer når selvberging møter sin egen grense – og fellesskapet må overta? I vinterutgaven spør vi hvor maten egentlig begynner, og hva som skal til for at den skal bære oss i en urolig verden.

Kjøp Ren Mat

Ren Mat nr58 forside