Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
Mycelium Alison Harrington CC BY SA
Reportasjer

Vi ser ikke karbonlagringen for bare trær

Artsmangfold og gammel skog kan være en nøkkel til god karbonfangst og lagring. Regjeringens klimaplan tar ikke hensyn til soppens sentrale rolle i karbonlagringen og nevner ikke soppen med ett ord. Planen de har laget truer artsmangfoldet og det sentrale mikrosamfunnet under jorden.

Timothy l brock WJ5mej6m Wi4 unsplash 2
Reportasjer

Hvorfor er chili så sterkt?

Om frø, sopp, hvite flekker på kunnskapskartet og en uventet vending i chiliens reise.

Anders Horthe Jo Straube Brokkoli
Reportasjer

Økohåp for framtida

– Hjertet mitt banker hardest for økologien, sier Anders Hørthe, volumprodusent av grønnsaker. Likevel tør han ikke å legge om hele produksjonen til økologisk, til det er markedet for uforutsigbart.

Annie spratt J Lp Dkdcuce I unsplash
Reportasjer

Fra folkemedisin til high cuisine

Er praktisk kunnskap utilgjengelig? En millennials omvei via Facebook-grupper, bøker og tradisjonelle reindriftssamer for å spørre naboen om harerug.

Nils Andres foto Hallvar Bugge Johnsen
Reportasjer

Rein tilværelse

Reindrifta blir sett på som en av Norges tøffeste jobber. Man lever med reinen og for reinen, og store deler av året tilbringes ute på fjellet, uten dekning eller kontakt med omverdenen. For samiske folk er natur, kultur og livssyn fortsatt knyttet tett sammen. Vi har møtt tre sørsamiske familier i Nordland.

Roros Rein Ren Mat Anki Grothe 2020 45cm 300dpi 14
Reportasjer

Viddeliv

Reinsdyrene kom inn over landskapet da isen forsvant, og hvor lenge samene har vært der med dem er vanskelig å tidfeste. Fortiden og lokalkunnskapen lever i dag igjennom Eva Nordfjell og familien. For ti år siden valgte de å dele den tradisjonelle samiske matkulturen med resten av landet, og i dag leverer Røros Rein ferskt kjøtt, og tilbereder flere produkter hjemme på låven.

REN MAT NR 38 FOTO NADIN MARTINUZZI
Reportasjer

Et magasin dedikert til Sápmi

Samisk mat bugner av bærekraft og respekt for naturen og den sirkler. Vinterutgaven av Ren Mat gjør et dypdykk i en matkultur som besitter en taus kunnskap som må synliggjøres og holdes i hevd for å ikke bli borte.

REN MAT JULEGAVE TIPS 2020 2
Reportasjer

Julekampanje på abonnement

Frem mot jul har vi hyggelig pris på årsabonnement. Gi bort en julegave som varer ut 2021 til en du er glad i.

Knut Lutnaes I Coop
Reportasjer

Satser på norske økovarer

Gjennom Landbrukets Økoløft skal 16 inspirasjonsbutikker vise resten av dagligvarebransjen veien til økt salg av norske, økologiske varer.

Hovedbilde Foto Maren Lystad
Reportasjer

Soppdyrking i byen

Gjenbruk av ressurser motiverer Siri Mittet. I 2014 etablerte hun Gruten for finne ut hvordan hun kunne utnytte all kaffegruten som ble kastet på kaffebarer og restauranter i Oslo. Det er ikke småtterier.

Ragnhild Lia Pa Gavelsjasetra Lite Arne Aas
Reportasjer

Budeienes rike

Setra har vært, og er stadig, kvinnenes område. I dag er antall setre med melkeproduksjon sterkt redusert. Naturlig nok er også antall budeier i fåtall. Mon tro hvor mye kunnskap, matkultur og bondevett vi mister med hver budeie som forsvinner.

Ren Mat Kal Bredde Foto Nadin Martinuzzi
Reportasjer

Kål: sikringskost og festmat

Høstens utgave av magasinet Ren Mat ser nærmere på den store kålfamilien. Hva er historien og fremtiden til norske kålsorter og hvordan kan vi selv dyrke dem økologisk? Ren Mat Nr. 37 "Hyllest til kålen" er straks ute for salg.

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Biohacking for folket

I denne utgaven av Ren Mat undersøker vi begrepet Biohacking. Hvordan kan metodene hjelpe oss på veien mot et bedre, sunnere og kanskje også et lengre liv? Kanskje er det noe å plukke opp her? For sannheten er at antall syke i dette landet ser ut til å øke i samme takt som vi også får det bedre. Hvordan knekke dette paradokset?

Kjøp Ren Mat

Forside nr56