Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
Dsc 8351 On Siw Ornhaug Foto Marit Lundby
Reportasjer

– Det ligger mye kunnskap og håndverk i dette

Siw Ørnhaug mener at den maten du dyrker selv alltid smaker bedre. I hagen bygger hun sitt eget, spiselige prydparadis.

Losaeter Foto Svein G  Kjode 2
Reportasjer

Å dyrke det gode liv

Det som tidligere ble kalt geriljadyrking, får nå egne poster i kommunebudsjettene. Politiske krefter vil kle oss i grønt. Hvorfor er det urbane landbruket så bra for oss?

Skolehage Foto Eva Birgitte Hollander
Reportasjer

Skolehagenes renessanse

Elevene ved Nordby Skole i Ås er i sving med å så og plante i skolegården. Her sås nye kunnskapsløft, FNs bærekraftsmål og økologiske prinsipper. Snart er frøene blitt gulrøtter, squash og kornblomster. De bygger opp en skolehage; ni andre skoler gjør det samme, i regi av Økologisk Norge. Er det duket for skolehagenes renessanse?

Vinmarkene Hos Biodynamiske Krasna Hora I Tsjekkia Foto Krasna Hora
Reportasjer

Ren vin

Vi som bryr oss om hva vi spiser, bør også bry oss om hva vi drikker. La oss derfor snakke om naturvin. Blant skilter som «økologisk» og «biodynamisk» finner vi nå også begrepet «naturvin» på polhyllene. Men hva betyr det egentlig?

Nedre Skinnes Foto Jo Straube
Reportasjer

Regenerativ jord og lykkelige dyr

Plogen står nedstøvet på låven, jorda pleies med regenerative metoder og grisene løper fritt på stranda. På Nedre Skinnes gård er det smil og latter, lykkelige griser, sauer og folk.

Tveten Urbant Landbruk Oyvind Horgmo
Reportasjer

Uten mat og drikke, duger byen ikke

Urbant landbruk som begrep er både en selvfølgelighet og et paradoks. Byer har blitt til der jorda eller fisket var fruktbart, men den typiske urbane arbeideren jobber utenfor primærnæringene. Og når byen vokser, da krymper matfatet vårt.

Dennis
Reportasjer

– Å dyrke selv er så enkelt!

Dennis Asbjørnsen (22) vil spre dyrkeglede til hele Norge.

Mc Million2
Reportasjer

Egne grønnsaker året rundt

– Vi lever i en verden der 70 prosent av befolkningen ikke kjenner økologi, men likevel spiser, sier Andrew McMillion. Han er selvforsynt med grønnsaker ni måneder i året.

Tulsi Foto Kjersti Skar Staarvik
Reportasjer

Teselskapet

Vi kjenner den som hellig basilikum. Tulsi har blitt brukt som medisin av indere i årtusener, men det er først de senere år at den har fått sitt gjennombrudd som te. I dag står planten sentralt i den økologiske landbruksrevolusjonen i verdens største demokrati.

Tidlig Gronn Sabel 1 Solhatt Okologisk Hagebruk As
Reportasjer

Bybønder i sommerens Ren Mat

Jo nærmere vi er matproduksjonen, desto mer innlysende blir det å ivareta jordas ressurser skånsomt. Det er en av grunnene til at urbant landbruk er på agendaen i sommerutgaven av Ren Mat – straks på vei til abonnenter og distributører.

Sake Foto Terada Honke
Reportasjer

Sakens kjerne

Etter at mikrobrygget IPA, håndverkssider og naturvin har gjort sine inntog er det duket for nok en renessanse for en gammel og ærverdig drikk, nemlig den japanske sake.

Peru Malene Emilie Rustad Bilde 2
Reportasjer

Klimaløsninger i høyden

Hvordan skal vi kunne dyrke næringsrik mat i en fremtid preget av klimaendringer? I Andesfjellene i Peru eksperimenterer en stjernekokk og hans team med hvordan avlinger vokser best i ekstremvær.

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Biohacking for folket

I denne utgaven av Ren Mat undersøker vi begrepet Biohacking. Hvordan kan metodene hjelpe oss på veien mot et bedre, sunnere og kanskje også et lengre liv? Kanskje er det noe å plukke opp her? For sannheten er at antall syke i dette landet ser ut til å øke i samme takt som vi også får det bedre. Hvordan knekke dette paradokset?

Kjøp Ren Mat

Forside nr56