Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
P1011411
Reportasjer

Seterjentenes (blå)mandag

300 støler avvikles i Norge hvert år. I fjor var det bare 772 tilbake. Stølen Samastad i Vinje i Telemark er en av dem. Kooperativet driftes av geitebøndene Rui, Lien og Breiland. I løpet av høsten 2024 får vi vite om tradisjonen kommer på UNESCOS liste over immateriell kulturarv. Men vil det hjelpe?

Hovedbilde Katinka Kilian foto Undeland Gard
Reportasjer

Blomsterbonden

Da tollbeskyttelsen forsvant kollapset blomsterbransjen i Norge. Heldigvis dukker det nå sakte men sikkert opp nye produsenter som tar opp kampen mot langreiste og tungt sprøytede roser. – Det er jo vakkert å dyrke blomster, men det er også ekte arbeid, sier Katinka Kilian ved Undeland Gard. Hun håper både grossister, blomsterdekoratører og forbrukere får opp øynene for økologiske snittblomster.

Akerbonner pa Fjeld Gard uten sproytespor
Meninger

Økologisk mat driver innovasjon

Spydspissfunksjonen til økologisk landbruk og matproduksjon mangler annerkjennelse. Økologisk mat har fungert som innovasjonsdriver både i produksjon og i bearbeiding av mat med smaken av god samvittighet.

HOVEDBILDE Foto Aud Harstad Bakken
Reportasjer

Slåttemarkens verdi

Slåttemarkene er blant Norges mest artsrike habitater. I dag regnes naturtypen som kritisk truet, og er oppført på norsk rødliste. Men på Ryghsetra i Buskerud finner vi noen som holder tradisjonen med slått i hevd.

Illustrasjon DS
Meninger

Å gripe for å begripe

Gi oss villere natur og mer uoppdragne barn, mener Erik Røed.

Geoginer og tomat side om side i en av vare tuneller
Meninger

Blomstermarkedshagen: Viktig og vakkert

Økologiske blomster fyller sjelden samtaler om økologisk produksjon, men interessen for og bevisstheten rundt økologiske blomster øker – noe vi merker på Bøtun.

Foto flash dantz com
Drikkeomtaler

Strømninger i vinen

9 mj sarrat del mas c5 2021 new bakgrunn fjernet pngxw0xh0
Drikkeomtaler

Janeil Sarrat Del Mas 2022

Lambrusco di Modena DOP Biologico Cantina di Carpi e Sorbara 0179 19 bakgrunn fjernet
Drikkeomtaler

Cant. Di Capri Lambrusco Di Modena Biologico 2019

Bojador Amphora 01 bakgrunn fjernet
Drikkeomtaler

Bojador Vinho De Talha Amphora 2023

Csm flaschen naked rose ohne Jahrgang 04c43547fc bakgrunn fjernet
Drikkeomtaler

Heinrich Naked Orange 2022

Ezgif bakgrunn fjernet com webp to jpg converter
Drikkeomtaler

Alta Alella Aus Pèt Nat 2022

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Biohacking for folket

I denne utgaven av Ren Mat undersøker vi begrepet Biohacking. Hvordan kan metodene hjelpe oss på veien mot et bedre, sunnere og kanskje også et lengre liv? Kanskje er det noe å plukke opp her? For sannheten er at antall syke i dette landet ser ut til å øke i samme takt som vi også får det bedre. Hvordan knekke dette paradokset?

Kjøp Ren Mat

Forside nr56