Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
Hva skjedde med maten
Bokomtaler

Hva skjedde med maten?

God soppjakt
Bokomtaler

God soppjakt

Hovedbilde
Reportasjer

Ut og plukke farger

Har du noen gang tenkt på å sjekke under hatten på de unnselige brune slørsoppene du går forbi på leting etter kantarell og steinsopp? Det gjør soppfargerne – på jakt etter vakre dyprøde skiver.

HOVEDBILDE DSC 0040 2 kopi
Intervjuer

En smak av skog

Kokk og kjøkkensjef Jørgen Ravneberg har smakstestet over hundre ulike sopper fra norsk natur. Etter å ha lært det norske folk å sanke og bruke ville planter, har turen nå nemlig kommet til soppens rike.

Sotriske og kantarell
Intervjuer

Soppsanking for nybegynnere

Mette Alstad deler tips og triks om både soppsanking og nyttevekster på Instagram og TikTok. Nå er hun aktuell med boken «God soppjakt – En nybegynnerguide til soppsanking» hvor hun har samlet alt du må vite for å komme i gang med sankingen.

Anette Leder foto Helena Andresen
Meninger

Det vi ikke vet kan vi ha vondt av

DAL 020922 080915
Reportasjer

Kubudskap

Med en besetning som inneholder alle de bevaringsverdige, norske storferasene bygges nå nye hus på setra i Finndalen, hvor neste generasjon er i ferd med å ta over. – Det er mange utfordringer – både fysiske og økonomiske – ja, mange ting man må ta stilling til. Men det gjør det også spennende, sier familien Gubhage.

DAL 010922 144401
Reportasjer

Vestlandsk fjordfe

På slutten av 1800-tallet ønsket man å lage mange lokale raser på Vestlandet. Oppdelingen i små avlspopulasjoner skapte snart problemer med innavl og det ble derfor ført felles stambok for feet som ble kalt vestlandsk fjordfe.

Hovedbilde
Artikkel

Høstutgaven: Plukk og bruk

Skogen bugner av sopp i alle slags farger og fasonger. Det er en fantastisk ressurs som få vet å utnytte ordentlig. I Ren Mat 53 ser vi på hvordan vi kan benytte oss av alt det spennende vi kan finne i soppens mangfoldige rike, både over og under bakken.

HOVEDBILDE DAL 270123 131828
Reportasjer

Urfett- Med dølafe fra Lom til Lyon

Historien om Arne Brimi og dølafeet, og hvordan den globale gastronomien springer ut av lokale mattradisjoner, startet allerede rundt årtusenskiftet, da norske mesterkokker fikk smake kalvekjøtt av dølafe servert på Fossheim Hotell i Lom

Husdyra forside
Bokomtaler

Husdyra som ikke ville dø ut

Skisse image0
Meninger

Når den ny vin blomstrer

Du må knele ydmykt ned for å forstå den graskledte enga. Først når du varsomt bretter duggfriske grasstrå og skjøre blomsterstengler til side – og legger nesa helt ned til den fuktige jorda under – kan du oppnå nærhet til dette unike og livsviktige mikrouniverset. Nå har dere fått kontakt!

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Biohacking for folket

I denne utgaven av Ren Mat undersøker vi begrepet Biohacking. Hvordan kan metodene hjelpe oss på veien mot et bedre, sunnere og kanskje også et lengre liv? Kanskje er det noe å plukke opp her? For sannheten er at antall syke i dette landet ser ut til å øke i samme takt som vi også får det bedre. Hvordan knekke dette paradokset?

Kjøp Ren Mat

Forside nr56