Mezeboka
Bokomtaler

Mezeboka- de aller beste delerettene fra Tyrkia og Midtøsten

Vidar Bergum | Cappelen Damm 

Delemat er noe av det beste jeg vet – og med Mezeboka får du en fantastisk samling av smakfulle småretter inspirert av Midtøsten og Middelhavet. Med over 80 oppskrifter på alt fra saftige brød, dipper og fargerike salater til smakfulle kjøttretter og søte avslutninger, er dette en bok som virkelig leverer. Vidar Bergum, som har bodd i Tyrkia i ti år, gir oss et “best of”-utvalg av mezeretter han har samlet gjennom årene – nøye tilpasset norske råvarer og ganer. Det jeg liker aller best, er hvor inkluderende meze-mat er; enten du er veganer, vegetarianer eller kjøttspiser, finnes det noe for alle. Jeg har allerede testet oppskrifter på Girit ezme (fetadipp med pistasjnøtter), krydrede kofta og den silkemyke auberginretten moutabal – og gleder meg til å prøve meg på børek! Boken er også en reise – med stemningsfulle bilder, små historier og inspirasjon fra Istanbul og sørøst-Tyrkia. Perfekt til brunsj med venner, 17. mai-frokost eller grillkveld – og som Anissa Helou så fint sier det i boken: Meze er “en avslappet nytelse”. Det er nettopp det denne boken inviterer til. HA

Flere artikler