Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
Ebner Ebenauer Poysdorf Gruner Veltliner bakgrunn fjernet
Drikkeomtaler

Ebner-Ebenauer Poysdorf Grüner Veltliner

7650206 1 bakgrunn fjernet
Drikkeomtaler

Karl May Handmade Riesling 2022

Opaker jul
Reportasjer

Økologiske juletrær, såklart!

Når ekteparet Omsteds kunder lar juletreet stå til februar, da får de bekreftet at kvalitetsjuletrær definitivt ikke trenger sprøytegift og kunstgjødsel. Marihøner og sauer, derimot, er gode hjelpere i juletrefeltet på Opaker gård.

Ren mat nr 50 covere s
Artikkel

Vil du ha fakta på bordet? Kampanjepris på Ren Mat!

Tegner du abonnement for deg selv eller en venn før jul, får du ett år med magasinet Ren Mat til kun kr 390. Les mer om vår jubileumsutgave her. NB: Tilbudet gjelder fra 1. til 20. desember.

Drikkevann
Meninger

Hva gjør drikkevannet med helsa vår?

Drikkevannet i Norge er i hovedsak trygt. Men hvert år registreres det tilfeller av sykdom som kan skyldes drikkevannet. Hvilke langsiktige følger kan dette ha for de som rammes? Lege Bernt Rognlien ser på forholdet mellom drikkevann og helse.

Gir gass 1
Reportasjer

Gir gass – så avløpsvann kan bli til øl

Brukt, skittent vann kan bli til godt og leskende øl. Kan den samme metoden benyttes slik at skittent vann kan trylles til drikkevann? Ja, mener renovasjonsbransjen. Sekundær råvarebehandling og gjenbruk av CO2 er ikke et stunt, men kanskje selve fremtiden.

Aqua vitae 1
Meninger

Aqua Vitae – Vann er liv!

Vannets betydning for alt liv er selvsagt, og trenger ingen manneforklaringer. Sammen med oksygenet vi puster inn fra vi blir født til vi ånder ut for siste gang, er vann den ene substansen vi ikke klarer oss uten. Uten vann stopper livets prosesser hurtig opp.

Nadine1
Intervjuer

Bordkunstneren

Matfotograf Nadin Martinuzzi elsker lukten av rå rype, men inviterer aller helst på «rusk og rask» rundt leilighetens midtpunkt; barndommens store middagsbord.

Ringve IMG 9205
Reportasjer

Frukt- & bærekraft

Glassepler, surkirsebær og sviskeplommer, gule bringebær og stikkelsbær. Det er et lokalt utvalg av gamle sorter som inngår i den nye frukt- og bærsamlingen i Ringve botaniske hage i Trondheim.

Oxney vin 4
Reportasjer

Skiftende klima utvider vinkartet

Norske Kristin Syltevik driver Storbritannias største økologiske vingård og serverer oss smaken av fremtiden. Skal det være et glass musserende Sussex?

Over bekken 1
Reportasjer

Over bekken etter øl

Så å si alt norsk øl er brygget på utenlandske råvarer. Men i kulissene jobbes det for å bruke norsk korn. På Malteriet på Kongsberg blir økologisk Domen-bygg til malt.

01 Margrethe Joys hage M Wie
Reportasjer

Flora og fjære

Over tid har Margrethe Joys dyrket frem en økologisk vestlandshage på lavbudsjett med fokus på frøsanking, egengjødsling og kompostering.

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Samberging

Hva gjør vi når maten vår hviler på import som kan stoppe over natten? Hvordan bygger vi beredskap i et matsystem som mister både kunnskap og nærhet til ressursene? Og hva skjer når selvberging møter sin egen grense – og fellesskapet må overta? I vinterutgaven spør vi hvor maten egentlig begynner, og hva som skal til for at den skal bære oss i en urolig verden.

Kjøp Ren Mat

Ren Mat nr58 forside