Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
Naturlig rent
Råvarer

Naturlig rent

Å lage rengjøringsmidler selv gir deg kontroll over ingrediensene, reduserer bruk av kjemikalier og minimerer miljøpåvirkningen. Du får et sunnere hjemmemiljø, og bidrar til å redusere avfall og plastforbruk fra kommersielle produkter.

INCI illustrasjon liten
Intervjuer

Innholdsregler til besvær

Latinske navn fremfor norske. Ikke lov å skrive «fri for» om stoffer som er tillatt å bruke. Lange og uforståelige ingredienslister. Dette er konsekvensen av EU-forordningen INCI, og økologisk kosmetikkprodusent Renate Lunde fortviler. Hun mener forbrukerne i praksis nå mister muligheten til informerte valg.

Renmat eple
Meninger

Ren Mats historie

I 2023 er det 20 år siden Ren Mat ble gitt ut som en selvstendig publikasjon for første gang. Vi markerer altså jubileum, og da er det hyggelig med et lite historisk tilbakeblikk.

Ville veier
Bokomtaler

Ville veier

Ekte gronn mat
Bokomtaler

Ekte grønn mat

Kathrine Kinn En Bondefortelling
Bokomtaler

En bondefortelling

Smabruksdrommen
Bokomtaler

Småbruks­drømmen

Kokeboka Hva skal vi spise
Bokomtaler

Kokeboka, hva skal vi spise?

Syrah Maison stephan bakgrunn fjernet
Drikkeomtaler

Maison Stephan Syrah 2022

Zeropuro Primitivo Linfae 03 v1 bakgrunn fjernet
Drikkeomtaler

Orsogna Puro Zero Linfae Primitivo 2020

Les Hauts de Janeil Rouge IGP Oc Francois Lurton Syrah Grenache Languedoc Roussillon bakgrunn fjernet
Drikkeomtaler

Les Hauts de Janeil Syrah & Grenache 2022

Kjersti Skar Staarvik foto Anette Schive
Meninger

Grønt - og glitrende!

Hva vil det si å leve et grønt liv i Norge i dag? Og ser vi som forsøker å ta grønne hverdagsvalg på det som et offer? Dette utforsker vi i vinternummeret - vår jubileumsutgave som markerer Ren Mat 20 år!

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Samberging

Hva gjør vi når maten vår hviler på import som kan stoppe over natten? Hvordan bygger vi beredskap i et matsystem som mister både kunnskap og nærhet til ressursene? Og hva skjer når selvberging møter sin egen grense – og fellesskapet må overta? I vinterutgaven spør vi hvor maten egentlig begynner, og hva som skal til for at den skal bære oss i en urolig verden.

Kjøp Ren Mat

Ren Mat nr58 forside