Bokomtaler

Ekte grønn mat

Ekte gronn mat

Andreas Viestad | Cappelen Damm

Andreas Viestad er en produktiv kokebokforfatter, og i år er det grønnsakene som står i sentrum hos Geitmyra-gründeren. – Jeg ville skrive en bok med perspektivet til en som elsker grønnsaker, sier Viestad. Kanskje kan det føre til at noen putter mer grønt og litt mindre kjøtt og fisk på tallerkenen? Han tror mange kan være litt late i møte med grønnsakene. Oppfordringen i denne boken er å legge like mye energi og kjærlighet i tilberedningen av grønt som man ville gjort med kjøtt og fisk. Ekte grønn mat byr på 120 oppskrifter delt inn i praktiske kapiteler som tar for seg de ulike grønnsakstypene som løk og purre, beter, tomater og poteter. Hvert kapittel innledes med praktiske råd til hvordan man kan dyrke den aktuelle grønnsaken selv i kjøkkenhagen og generelle tips til hva du bruker dem til. Selv mange veggiser er ofte skeptiske når grønnsaker skal spille hovedrollen i en rett; blir man egentlig mett? Men i denne boken har Viestad jobbet godt for å lage smaksrike og «fyldige» retter, fra squashrøsti med chèvre og dill til rødbete-poriyal (en nydelig versjon av en sørindisk rett– prøv den!). Psst: Bak i boken har Viestad også en liten – ja, hva skal vi kalle den – epistel? Om hvorfor du bør velge økologisk. Enkelt og veldig fint argumentert. KS

Flere artikler