Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
Epletre ringve
Dyrk selv

Ta vare på det gamle epletreet ditt

Et lite drypp av hagehistorien fra Trøndelag kan representeres gjennom en samling slik som den i Ringve botaniske hage, men det er i de gamle hagene at historiene begynner og får verdi for ettertiden.

Illustrasjon David Stenmarck fro
Reportasjer

Frø fra fortiden til fremtiden

Å bevare de gamle kulturarvsortene av matvekstene våre er viktig for både kulturarv og for matsikkerhet. Men hvem tar ansvar for å ta vare på plantene som kan redde artsmangfoldet vi trenger for å dyrke maten vår i fremtiden?

Osters foto Anette Schive
Reportasjer

Høstutgaven: Vann i endring

Vi opplever mer ekstreme varianter av flom og tørke, vannkvaliteten i både fersk- og saltvann forringes og fremmedarter etablerer seg. Hvordan kan vi vinne tilbake vannets velsignende tillit?

Hva vi spiser nar vi spiser kjott
Bokomtaler

Hva vi spiser når vi spiser kjøtt

Dom Benedetti Mere Nature 2022 bakgrunn fjernet
Drikkeomtaler

Dom. Benedetti Mère Nature 2022

Hajszan Neuman bakgrunn fjernet
Drikkeomtaler

Hajszan Neumann Natural Zweigelt 2020

Fruktkarameller og blabaerskum
Bokomtaler

Fruktkarameller og blåbærskum

Vilt godt sopp
Bokomtaler

Vilt godt sopp

Hvidvin riesling tyskland riffel trocken2 bakgrunn fjernet
Drikkeomtaler

Riffel Riesling Trocken 2021

Porzelt Cuvee Rose trocken bakgrunn fjernet
Drikkeomtaler

Porzelt Cuvée Rosé trocken

Vann pa ville veier leder 2023 Foto Kjersti S
Artikkel

Vann på ville veier

– Når vi bor i et land som Norge, med store vannressurser og mye nedbør, kan man lett overse hvor avgjørende vannet er for vår overlevelse, skriver redaktør Kjersti Skar Staarvik

Ark of Taste
Meninger

Ikke vær feig!

Spis pultost til middag og tjukkmjølk til frokost. Eller begge til lunsj. I dagligvarebutikken er disse to produktene blant de siste levningene fra en ekte matkultur du bør unne deg – for helsa di og for smakens skyld.

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Plast

Plast er overalt – i maten, vannet, luften og til og med klærne våre. Den beskytter og forlenger holdbarheten på maten, men skaper også store miljøproblemer. I Ren Mat 55 utforsker vi plastens dilemmaer: Hvordan påvirker den helsen vår? Finnes det gode alternativer? Og hva skjer om vi ikke tar grep?

Kjøp Ren Mat

RM 55 - Plast cover