Dyrk selv Ta vare på det gamle epletreet ditt Et lite drypp av hagehistorien fra Trøndelag kan representeres gjennom en samling slik som den i Ringve botaniske hage, men det er i de gamle hagene at historiene begynner og får verdi for ettertiden.
Reportasjer Frø fra fortiden til fremtiden Å bevare de gamle kulturarvsortene av matvekstene våre er viktig for både kulturarv og for matsikkerhet. Men hvem tar ansvar for å ta vare på plantene som kan redde artsmangfoldet vi trenger for å dyrke maten vår i fremtiden?
Reportasjer Høstutgaven: Vann i endring Vi opplever mer ekstreme varianter av flom og tørke, vannkvaliteten i både fersk- og saltvann forringes og fremmedarter etablerer seg. Hvordan kan vi vinne tilbake vannets velsignende tillit?
Artikkel Vann på ville veier – Når vi bor i et land som Norge, med store vannressurser og mye nedbør, kan man lett overse hvor avgjørende vannet er for vår overlevelse, skriver redaktør Kjersti Skar Staarvik
Meninger Ikke vær feig! Spis pultost til middag og tjukkmjølk til frokost. Eller begge til lunsj. I dagligvarebutikken er disse to produktene blant de siste levningene fra en ekte matkultur du bør unne deg – for helsa di og for smakens skyld.