DSC 0211 2 s

Ren Mat feiret 20 år

I 2023 er det 20 år siden Ren Mat ble gitt ut som en selvstendig publikasjon for første gang. 7. desember feiret vi med jubileumsfest, utstilling og musikalsk kåseri. Se bildene og få med deg høydepunkter fra vår historie her.

Visste du at Ren Mat ble født da bladet Jordvett skiftet navn, og etter hvert også inkluderte magasinet Grobladet? Dette var i 2003, og mye har skjedd siden den gang. I 2012 ble vi inspirasjonsmagasin, og i 2022 fikk vi ny visuell identitet og flyttet trykkingen til Norge. Vi har mye å feire! Viktigst av alt, kanskje; belønningen for å jobbe med noe sånt som det vi gjør, er følelsen av å skape noe meningsfullt sammen.

Dette ønsket vi å markere med en Ren Mat salong med gode venner, bidragsytere, kolleger og samarbeidspartnere i anledning vårt 20-årsjubileum.

Se bildene fra vår jubileumssalong nederst i saken!

SAMMEN MED VÅR faste matfotograf- og stylist Nadin Martinuzzi inviterte vi vår illustratør David Stenmarck og spaltist Erik Røed til å lage en utstilling med noen av deres kunstneriske møter i Ren Mats spalter. Utstilling og jubileumsfest fant sted på Rundt Bordet Studio på Slemdal i Oslo torsdag 7. desember.

Eriks finurlige, ettertenksomme og umiskjennelig miks av personlige og faglige tekster, kombinert med Davids illustrasjoner, helt på kornet i sine tolkninger av Eriks ord, bidrar med en ryggrad i magasinet som vi er dypt takknemlig for.

I UTSTILLINGEN henter David og Erik ut arbeider de har gjort for Ren Mat de siste to årene. Erik har valgt ut noen av sine gullkorn fra de journalistiske tekstene David har illustrert, og som han nå har laget store malerier av. Sammen sier de noe om flere av vår tids viktigste problemstillinger; ressursforvaltning og vannforbruk, dyrevelferd, betydningen av jord på både mikro og makronivå og endelig; solidaritet, og det som dessverre med nylige eksempler er mangel på sådan.

På salongen fremførte Erik sin nyeste tekst "Om sult og forhandling - kan vi forhandle om alt?" til musikk av sin gode venn Knut Reiersrud. Et musikalsk kåseri som gjorde skikkelig inntrykk på oss i publikum.

Du kan lese teksten i Ren Mats vinterutgave.

VI VIL TAKKE så mye til alle som gjennom 20 år har bidratt til å gjøre Ren Mat til landets beste magasin for en grønnere livsstil, for økologisk mat og landbruk, friske og sunne råvarer, for helse og for matglede, og til vår utgiver Økologisk Norge som allerede ved etableringen i 2003 så betydningen av å etablere en uavhengig og journalistisk fundert publikasjon, noe som har muliggjort at man har kunnet løfte problemstillinger innenfor økologisk mat ut av medlemsmassen og ut til en større forbrukerbasert publikumsgruppe.

Takk også til alle som kom og gjorde Ren Mats jubileum til en minneverdig kveld, til alle som bidro med mat og drikke, til samarbeidspartnere, annonsører og venner. Det betyr utrolig mye for oss at dere setter pris på Ren Mat!

Flere artikler