Bokomtaler

Kokeboka, hva skal vi spise?

Kokeboka Hva skal vi spise

Marit Kolby og Hanne Fisher | Frisk forlag

Kokeboka har kommet, den som i praksis forteller folk hvordan man lever ut den kloke lærdommen man fikk i Marit Kolbys tidligere bok HVA og NÅR skal vi spise? Mange har spurt henne om oppskrifter på råvarebasert kosthold i hverdagen, og det får man her. Forfatterne skriver at det er ment for de som ikke pleier å lage mat fra bunnen av fra før, nybegynnerne på kjøkkenet når det kommer til å bruke hele råvarer, de som vil kutte ut posemat og ultraprosesserte ferdigvarer. Og det er nettopp det boka er; full av enkle oppskrifter på basisretter, måter man kan sette sammen gode råvarer til smakfulle retter. Her er det masse fløte, kjøtt, grønnsaker, poteter og noe søtt til slutt. Tenk at den passer til unge som får sitt første kjøkken etter hybelen eller til de du oppriktig vet trenger den og vil prøve. For oss som allerede lager mat fra bunnen kan den bli litt for enkel eller selvsagt. Men all informasjonen man får mellom kapitlene er viktig lesning for enhver kokkelør, der får vi også høre viktigheten av å velge økologiske råvarer på en velbegrunnet måte. Litt forundret over at det anbefales panner med slippbelegg istedenfor jern eller stål når så mye miljø og bærekraft er inkorporert, men det handler vel om at boka skal være for alle, og ikke minst gjøre det lett for folk. Og der innfrir den med glans! AM

Flere artikler