Ren mat nr 50 covere s

Vil du ha fakta på bordet? Kampanjepris på Ren Mat!

Tegner du abonnement for deg selv eller en venn før jul, får du ett år med magasinet Ren Mat til kun kr 390. Les mer om vår jubileumsutgave her. NB: Tilbudet gjelder fra 1. til 20. desember.

Denne kampanjen er nå avsluttet.

Hvordan leve et grønt liv i dagens Norge?

Mange er sikkert nysgjerrige på hva Marit Kolby spiser hjemme på kjøkkenet - vi møter henne hjemme på Nesodden og får høre hva hun alltid har i kjøleskap og kjøkkenskap. I tillegg deler Marit fire av de beste oppskriftene fra sin nye kokebok med Ren Mats lesere.

Visste du at det ikke er lov med norsk innholdsfortegnelse på norsk kosmetikk? INCI-regelverket fra EU gjelder også for oss, og dette reagerer hudpleiegründer Renate Lunde i Vossabia kraftig på.

- Det er leit når jeg prøver alt jeg kan å sørge for at produktene mine er supergode naturprodukter. Og så tror plutselig folk at jeg har puttet oppi noe syntetisk drit, sier Renate om endringene som har medført at latinske navn og ukjente kjemiske uttrykk gjør at kundene ikke lenger stoler på at de får den økologiske kvaliteten de er vant til.

Hvordan bo grønt? Mange av oss er opptatt av å minske vårt eget fotavtrykk når det kommer til for eksempel mat, klær og transport. Men har du tenkt på hvor mye det har å si hvordan huset du bor i er bygget? I denne utgaven av Ren Mat møter vi både Ola som har bygget seg et mikrohus og nå bor på mindre 35 kvm i sin lille, rød stue, Tone og Espen som har fått bygget seg økohus i sitkagran fra naboens tomt, og Marianne som ønsker oss velkommen inn i sitt hjem hvor natur møter arkitektur.

Dyrtiden påvirker oss alle. I denne utgaven har vi valgt å utvikle enkle og gode hverdagsoppskrifter med rimelige råvarer som kan brukes på mange ulike måter gjennom uken. Hva sier du for eksempel til en flerbruks-tomatsaus som passer til alt fra pasta til suppe og dipp? Eller et enkelt og eltefritt brød som ikke trenger å heve? Perfekt for både travel førsjulstid og nøkterne januardager.

Denne gangen er det dessuten ikke bare mat du får oppskrifter på. Vi gir deg tre enkle fremgangsmåter for å lage hjemmelagede rengjøringsmidler som ikke skader miljøet, og du får en superdeilig oppskrift på geitmelksåpe fra Laura B.C. Vallenes.

NB: Kampanjetilbudet på kr 390 gjelder fra 1. til 20. desember.

Flere artikler