Glutenfrie bærmuffins med crumble

ca. 12 stk
BAERMUFFINS MED CRUMBLE REN MAT NR 41

Saftige muffins med søte bær og en sprø og knasende topping. Oppskrift av Monica Hellmann.

BÆRMUFFINS

2 egg
½ dl rårørsukker
1 dl bokhvetemel
2 ts bakepulver
½ ts vaniljesukker
1 dl glutenfri havregryn
2 ss raps- eller solsikkeolje
1 ½ dl melk, plantebasert
300–400 g bær (bringebær og bjørnebær)

CRUMBLE

75 g smør
1 dl glutenfri havregryn
1 dl nøtter (hasselnøtter, mandler eller valnøtter), grovhakket
35 g rårørsukker

  • Sett ovnen på 180 grader.
  • Start med å lage crumble: Smelt smøret og bland inn havregryn, rårørsukker og hakkede nøtter. Sett til side for avkjøling.
  • Pisk deretter egg og sukker til eggedosis. Tilsett sukkeret gradvis mens du pisker. Sikt deretter inn de tørre ingrediensene. Tilsett havregryn, olje og melk. Til slutt blander du inn bærene. Finn frem et muffinsbrett eller løse muffinsformer og fyll disse ¾ fulle. Topp med ønsket mengde crumble på toppen. Stekes i ovnen i ca. 20 minutter.
  • Avkjøles lett på rist og nytes mens de fortsatt er lune.
Denne oppskriften er lånt fra «Et glutenfritt kjøkken» (Gyldendal, 2020). Boken har oppskrifter og tips til alt fra gjærbakst, eltefri gjærbakst til Tangzhong-metoden, surdeig, kaker, frokost og småretter. Målet er at leserne skal opprettholde matgleden og knekke koden på hvordan bake glutenfritt. Se også oppskriftene på nøttebrød og bokhvetebrød. Les et intervju med Monica Hellmann her.

Flere oppskrifter