Glutenfritt bokhvetebrød

BOKHVETEBROD REN MAT NR 41

Denne oppskriften gir to saftige og mettende brød. Oppskrift av Monica Hellmann.

BOKHVETEBRØD

200 g glutenfri havregryn
200 g bokhvetemel fullkorn
100 g rismel fullkorn
75 g hel bokhvete
50 g hirseflak
75 g solsikkekjerner
50 g malte linfrø
2 ss fiberhusk
1 pose tørrgjær
1 ts salt
1 ts honning
10–11 dl vann

  • Sett ovnen på 200 grader.
  • Finn frem kjøkkenmaskinen og bland 2 ss fiberhusk med cirka halvparten av vannet. Visp til det blir en litt tykk grøt. Vei opp alle de tørre ingrediensene og tilsett dem i bakebollen sammen med resten av vannet og honningen. Bland alt godt sammen i kjøkkenmaskinen i minimum 5 minutter.
  • Kle to 1-liters brødformer med bakepapir og fordel deigen i dem. Dekk med plast og sett til heving på et lunt sted i 30–45 minutter. Pensle brødene med litt vann og strø gjerne litt bokhveteflak eller lignende på toppen før du steker brødene i ca. 50 minutter.
  • Avkjøl på rist.
Denne oppskriften er lånt fra «Et glutenfritt kjøkken» (Gyldendal, 2020). Boken har oppskrifter og tips til alt fra gjærbakst, eltefri gjærbakst til Tangzhong-metoden, surdeig, kaker, frokost og småretter. Målet er at leserne skal opprettholde matgleden og knekke koden på hvordan bake glutenfritt. Se også oppskriftene på nøttebrød og bærmuffins med crumble. Les et intervju med Monica Hellmann her.

Flere oppskrifter