Multesuppe

4 porsjoner
Multesuppe N Martinuzzi

Denne oppskrifta har vi fått fra Ragnhild Sparokk Larsen, som du møter i reportasjen Rein tilværelse om tre sørsamiske familier i Nordland, i Ren Mat nr. 38. Multesuppen gjør seg godt med noe sterkt i glass ved siden av. Vi valgte Marka Bitter fra Oslo Håndverksdestilleri, som hever desserten med deilig aroma og smak. Marka Bitter inneholder ville vekster fra Norge som løvetann, kvann, ryllik, einerbær, lyngblomst, hylleblomst og rognebær, i tillegg til et hint av honning.

500 g multe
250 g sukker
4 dl vann
2 dl eplejuice
1 kanelstang
1 stk hel nellik

  • Ha alle ingredienser i en kjele og la det koke i ca. 5-10 minutter.
  • Sil suppen og kok inn til det halve.
  • Multesuppen kan serveres varm, lun eller kald med vaniljeis eller vaniljekesam.


Flere oppskrifter