Syltet tang
Tang og tare er godt egnet til å syltes, det gir flere måneders holdbarhet og gjør den velsmakende. Den syltede tangen er et allsidig tilbehør som egner seg til mange retter som sushi, kjøttpålegg, pølser, ost eller der du ellers ville brukt sylteagurk eller kapers. Når den brungrønne tangen kommer i kontakt med den kokende laken blir den knall grønn og ser fantastisk ut! Oppskriften har vi fått av Ting med tang, som holder kurs i tanghøsting. De har også laget et nyttig verktøy for høsting av tang.
1 liter fersk bæretang eller små grisetang (bruk blærene og litt av stilken)
tørket tang kan også brukes.
LAKE
4 dl vann
2,5 dl mild eddik
150 g sukker
15 g sennepsfrø
10 g rosepepper
Kok opp laken til sukkeret er løst opp og legg tangen i den kokende laken. La alt kjøle seg ned litt før blandingen helles over i steriliserte glass og settes kaldt. Best etter 1-2 måneder, men kan spises før.
Tørket tang kan med fordel bløtlegges i 10 minutter. Benyttes grisetang bør denne forvelles 10 minutter før den legges i laken.