Bokhveteotto

4 pers
Bokhveteotto

Bokhvete kan du bruke som du ville brukt risotto. De små kornene er minst like sunne og ofte mer lokalt dyrket enn ris. Bruk det sommerferske grønne du har i din nærhet. Bland gjerne krydderurter og ville urter i pestoen. Har du tørket eller frossen sopp igjen fra fjoråret er det på tide og bruke opp disse. Lag gjerne opp litt ekstra korn så har du til grøten, frokostblandingen eller vaffelrøren.

4 dl bokhvete
nye grønnsaker, f.eks. asparges
tørket sopp (eller fersk)
1 neve finhakket grønnkål
1 neve persille
ville urter
olivenolje
2 hvitløksfedd
1 ss god buljong
1 ts sellerisalt
salt og pepper

  • Start med å legge kornene i vann, gjerne natten over.
  • Tørket sopp bløtlegges.
  • Lag en pesto av grønnkål, urter og hvitløk og spe med olivenolje til den er rennende i konsistensen.
  • Skyll bokhveten og kok den mør i vann tilsatt buljong. Sil fra vannet om det er noe igjen.
  • Bruk en dyp panne og stek grønnsakene og soppen i olje og godt smør på middels varme til de hardeste grønnsakene begynner å bli møre.
  • Tilsett den kokte bokhveten, spe med pestoen og tilsett litt mer varmt vann om nødvendig til passe konsistens.

Flere oppskrifter