Nøttemelk

Noettemelk

Plantebaserte melke-alternativer har blitt svært populært de siste årene, både for de som av ulike grunner ikke drikker kumelk, men også for andre som ønsker å utvide repertoaret av matvarer hjemme. Å kjøpe nøttemelk i butikken kan være greit i en hektisk hverdag, men det tar faktisk ikke lang tid å lage melken selv. Det er dessuten både billigere og sikrer deg en høyere andel nøtter i melken.

1 l vann
500 g nøtter eller mandler
2 ts salt
2 dadler (kan sløyfes)

  • Bløtlegg nøttene med 1 ts salt og godt med vann. Hvor lenge avhenger av type.
  • Skyll godt i rent vann. Plasser nøttene i en kjøkkenmaskin med knivblad sammen med vann og 1 ts salt. Kjør til nøttene er helt most og blandet med vannet, og tilsett noen dadler om du ønsker litt søtsmak.
  • Sil så nøtteblandingen gjennom et klede.
  • Hell over i en tett beholder, og oppbevar kjølig. Nøttemelken holder seg 2-3 dager i kjøleskap. Skiller den seg kan du riste litt på beholderen.
Tips: Nøttemassen som blir til overs kan du bruke i kaker eller knekkebrød. Du kan også tørke den i dehydrator, eller på laveste temperatur i stekeovnen, og deretter kjøre til mel i kjøkkenmaskin med knivblad. Se også oppskrift på varmende toddy på nøttemelk.

Flere oppskrifter