Den ville kaka
1 kake
Oppskrift: Skjærgårdshagen
Foto: Mona Moe Machava
SUKKERBRØD
5 store egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
- Varm opp ovnen til 170 grader.
- Pisk stiv eggedosis av egg og sukker.
- Sikt over hvetemel og bakepulver. Vend dette forsiktig inn med slikkepott.
- Ha røren i en godt smurt springform (26 cm), gjerne med bakepapir i bunn.
- Stek på midterste rille i cirka 30 minutter til sukkerbrødet et gyllent. Dekk evt. til med bakepapir de siste minuttene av stekingen.
LEMONCURD
150 g smør, kaldt, delt i mindre biter
4 eggeplommmer og et lite egg
130 g sukker
1 ½ dl presset sitron (tilsvarende
3–4 sitroner)
finrevet skall av en sitron evt. litt melis
- Ha egg, sukker, sitonskall og sitronsaft i en ildfast bolle over vannbad.
- Varm opp massen under stadig pisking til den er stiv og kremete. Den må ikke koke,
da kan massen skille seg. - Ta kjelen av varmen og avkjøl litt før du pisker inn litt og litt smør.
- Avkjøl. Ønsker du en søtere krem kan du smake til med melis.
KREM TIL PYNTING
9 dl kremfløte
6 g sukker
1 ss vaniljesukker
200 g friske jordbær
ca. 1 ½ dl sitronbrus til dynking
- Pisk en litt stiv krem av fløte, sukker og vaniljesukker.
- Bruk ¼ til fyll.
- Del sukkerbrødet i tre deler. Legg en del – med stekeflaten ned – på et
serveringsfat. - Dynk med sitronbrus og legg lagvis krem og sukkerbrød.
- Du velger selv om du vil lage en naked cake, eller dekker hele kaken med den resterende kremen og pynter den med sesongens blomster og bær.
- Til slutt vil den ligne en vill eng.