Tilslørte bringebærpiker med ferskost

Tilslørte bondepiker er en tradisjonell dessert der eplemost, knust kavring og krem ligger lagvis. Vi går for en litt mer sommerlig, ekstra sprø og frisk variant. Eplene er byttet ut med nyplukkede og helst ville bringebær. I den piskede økologiske fløten har vi skåret inn italiensk ricotta. Aller best er kanskje dessertens knasende lag? På pannen ristet vi lettkokte økologiske havregryn, to grove, og fint knuste knekkebrød, brunt sukker eller honning – eller begge deler…
Allergener: Melk, gluten (kan bruke glutenfritt knekkebrød og havregryn)
Til bringebærlag:
- 300 g norske bringebær
- 2 ss honning eller sukker
- 1 ts sitronsaft Til ferskostkrem:
- 150 g ferskost/skjørost/ ricotta/cottage cheese
- 2 dl kremfløte
- 2 ss honning
Til havreknas:
- 1 dl havregryn
- 1 dl knust norsk flatbrød eller sprøtt knekkebrød
- 2 ss smør
- 1 ss brunt sukker
Bringebærlaget
Mos bringebærene lett med en gaffel og rør inn honning og sitronsaft.
La stå i ca. 10 minutter for å trekke smak.
Ferskostkremen
Pisk fløten til myk krem. Vend forsiktig inn ferskosten og honningen.
Havreknaset
Smelt smøret i en panne, tilsett havregryn, knust flatbrød og brunt sukker. Rør på middels varme til det blir gyllent og sprøtt. Avkjøl.
Montering
Legg lagvis bringebær, ferskostkrem og havreknas i glass eller skåler. Avslutt med et dryss havreknas på toppen. Servering Pynt gjerne med friske bringebær.