Hvit fisk med grønnkålpesto
4 pers
Gjør det enkelt! Er skreien kommet, bruk denne, men vanlig torsk eller annen hvit fisk som frister i disken kan også brukes. Næringsrik og god mat, enkelt å tilberede.
800 g skrei, ryggfilet
5 ss olivenolje
flaksalt
- Skjær skreifileten i stykker, legg dem i en form. Ha over olje og strø på litt flaksalt. La fisken ligge 10-15 minutter i romtemperatur før du baker den midt i stekeovnen ca. 10 minutter på 180 grader.
TOMATSALAT
små tomater
3 ss god olivenolje
2 ss balsamico
1 ts honning
skvis av sitron
salt og pepper
- Del små tomater i to og vend dem i dressingen som du rører sammen av ingrediensene over.
- La tomatene marinere i dressingen mens du lager det andre.
GRØNNKÅLPESTO
5 store grønnkålblader
olivenolje
3 hvitløkfedd
½ chili
2 klyper salt
2 klyper rørsukker
skvis av sitron
- Rens grønnkålen for de store stilkene og kjør blader, chili og hvitløk i matmikser.
- Spe med god olivenolje til du har en jevn pesto og smaksett med salt, sukker og sitron.
- Hell dette over i en gryte og la den syde forsiktig noen minutter til den er skikkelig varm. Ha den over fisken.