Hjemmelaget sjokoladepålegg

ca. 8dl
C34 A7594 stort

Sjokoladepålegg fra butikken inneholder ofte mange unødvendige ingredienser; fra hvitt sukker til palmeolje. Da er det mye bedre å lage det selv! Dette pålegget er mildt på smak og passer perfekt på proteinrundstykkene!

Allergener: Nøtter

Du trenger:

  • 350 g hasselnøtter eller ristede solsikkekjerner
  • 4-5 ss kakaopulver
  • 1 dl plantedrikk eller melk
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1⁄2 dl / 2-4 ss sommerhonning
  • 1⁄2 ts havsalt
  • ca. 300 g hvite bønner

Fremgangsmåte:

Forvarm ovnen til 175 grader. Spre nøtter eller solsikkekjerner utover en stekeplate og stek midt i ovnen i om lag 8–10 minutter. Nøttene skal bli gylne, men ikke brent.

La nøttene avkjøles litt før du gnir dem i et kjøkkenhåndkle for å få bort løst skall. Ha dem over i en kjøkkenmaskin med knivblad og kjør på topphastighet til du har fått et nøttesmør. Dette tar litt tid. Først får du en finmalt masse og etter hvert begynner nøttene å slippe fett og blandingen blir helt flytende. Fester det seg nøtter langs kanten kan du stoppe innimellom for å skrape ned langs veggene (på bollen).

Tilsett kakao, melk og vanilje, og smak til med salt og honning. Tilsett deretter bønnene. Kjør igjen på full hastighet til pålegget har fått en jevn konsistens.

Oppbevar sjokoladepålegget i lufttett beholder i kjøleskapet. Der holder det seg inntil en uke.

PS: Oppskriften på proteinrundstykkene kommer straks!

Flere oppskrifter