Makrelltartar

4 - 6 pers
Makrelltartar Foto Wanda Jpg

Når fjorden koker må vi spise makrell, en god og næringsrik fisk. Forsøk denne forretten med rå makrell.

4 ferske, skinn- og benfrie makrellfileter
1 agurk
1 liten, rød løk
10 sorte oliven
1 sitron, saft og skall av
2 dl rømme
fersk dill
chili
pepper, salt, sukker
olivenolje
ristet brød

  • Ha rømmen i en sil eller klede og la den slippe litt av vannet.
  • Del agurken i to og skrap ut kjernene med en skje. Del den i skiver og ha den i et dørslag. Strø over litt salt og en klype sukker, maser litt og la den ligge og renne av seg.
  • Finsnitt rødløk og litt rød chili og oliven, grovhakk rikelig med dill og ha alt i en bolle. Riv skallet av en halv sitron og klem ut litt av saften. 
  • Ha i rømmen og rør forsiktig rundt. Smak til med surt, søtt og sterkt og sett dressingen kaldt mens du hakker makrellen som må være helt iskald når du begynner. Legg den gjerne en stund i fryseren.
  • Bruk rene hender og klem ut så mye vann du kan av agurken før du har i den også. Bland forsiktig alt sammen.
  • Del brødskivene og rist dem under grillen med litt olivenolje over. Følg med, snu dem, og pass på at de ikke blir brent.
  • Kvern over litt pepper og drypp noen dråper god olivenolje over før servering.

Flere oppskrifter