Smørbakt kål og krydret gulrot med ingefærdressing
Kål er en av favorittene. Som poteten har den utrolig mange bruksområder. Og la oss ikke glemme gulrot. I dette tilfellet omdanner kryddertrioen med spisskummen, paprika og løkpulver gulrøttene til en umamirett med høy kosematfaktor. Sitron- og ingefærdressing topper dette smaksrike selskapet. Sting fra ingefær og syre fra sitron balanserer sødmen som gulroten utvikler under grillingen. Servér med cottage cheese eller grillet hvit fisk.
Oppskrift av Juliane Josephsen/Julianes Kokebok
BAKT KÅL
1 hodekål
80 g smør
4 ss olje
3 ss soyasaus
1 ts salt
1 ts tørkede urter
- Del kålen i båter. Høvle smøret i skiver med en ostehøvel, og legg smør over og under kålskivene. Risle over soyasaus og olje.
- Legg kålbåtene på grillen i aluminiumsfolie og grill til de er myke og brunsprø i kantene. Eventuelt kan du ovnsbake på 200 grader til kålen er mør, og de ytterste bladene er brune. Pensle gjerne med det smeltede smøret underveis.
SPISSKUMMENBAKT GULROT
6 gulrøtter i staver
7 ss olivenolje
2 ts spisskummen
1 ts løkpulver
1 ½ ts paprikapulver
litt grovt salt
- Legg gulrøttene på grillen i aluminiumsfolie. Ha over marinaden.
- Grill til gulrøttene er møre og den klissete marinaden har festet seg.
INGEFÆR- OG SITRONDRESSING
2 tomler finrevet ingefær
1 sitron, saften
6 ss olivenolje
- Bland ganske enkelt de tre ingrediensene sammen.