Krydret gresskarkake med mandelkrem

6-8 pers
Gresskarkake med mandelkrem

Det finnes få grønnsaker som sier mer høst enn gresskaret. Med sin gyldne farge og milde, smak passer den ikke bare i gryter, bakt i ovn eller i delikate pureer, men også i kaker. Istedenfor typisk amerikansk «pumpkin pie», med søtet gresskarmos på paibunn har vi laget en ordentlig kake med glasur og varmende krydre. Kaken blir myk og saftig, og får en ekstra spiss med den syrlige mandelkremen. Fordi den verken inneholder hvetemel, melk eller egg er den også allergi- og veganvennlig.

1 lite gresskar, flaske- eller hokkaido
1 dl eplemos
160 g havremel
2 ts kanel
2 ts kardemomme
1 ts muskat
1 ts tørket ingefær
1 klype salt
2 ts bakepulver
1 dl lønnesirup

MANDELKREM
3 ½ dl blansjerte mandler
2 ½ dl sitronsaft
2 ss kokosolje
4 ss lønnesirup
1 sitron, skallet av

  • Bløtlegg mandlene minimum seks timer, gjerne natten over.
  • Sett ovnen på 200 grader.
  • Skrell gresskaret og fjern kjernene. Del fruktkjøttet i terninger, og bak i ovnen i ca. 20 minutter, eller til gresskaret er mørt. Sett varmen ned til 180 grader.
  • Kjør gresskarkjøttet i en kjøkkenmaskin med knivblad eller mos med stavmikser. Bland så sammen alle ingrediensene til en jevn røre. Det er enklest i kjøkken-maskinen.
  • Hell røren i to, små runde kakeformer på 16-18 cm., og stek i ca. 20-25 minutter til kakene er gjennomstekt. Avkjøl på rist.
  • Ha bløtlagte, blansjerte mandler, sitron-saft, kokosolje og lønnesirup i kjøkken-maskinen og kjør til den er jevn og kremet, ca. noen minutter.
  • Når kakene er avkjølt legger du den ene over den andre med mandelkrem imellom og på toppen. Pynt med revet sitronskall.

Flere oppskrifter