Grillet stillehavsøsters med chili- og ingefærsmør

4 porsjoner
Grillet stillehavs

Stillehavsøstersen har blitt en problematisk art i norske farvann. Dens raskt voksende bestander utfordrer den naturlige balansen i sjøen når den utkonkurrerer lokale arter av for eksempel blåskjell og flatøsters. Bidrar vi til å høste stillehavsøsters, kan det ha positive effekter på lokale arter og habitater. Og østersen kan være en utsøkt matopplevelse når den høstes ansvarlig og tilberedes riktig. Velg områder med god gjennomstrømning av sjøvann og minimal menneskelig påvirkning for å forsikre deg om at østersen er trygg å spise.

Allergener: Bløtdyr

DU TRENGER

  • 1 kg stillehavsøsters (alt. store blåskjell, andre typer østers eller kamskjell)
  • Urtesmør
  • 3 cm frisk ingefær
  • 2 hvitløkfedd
  • 1 rød chili, uten frø
  • 1 neve urter, f.eks. dill, persille og koriander. Gjerne en blanding.
  • 150 g mykt smør

FREMGANGSMÅTE

Skyll og grovskrap skjellene, kast skadede skjell og skjell som ikke lukker seg når du dunker på dem. Finhakk ingefær, hvitløk, chili og urter og bland sammen med smør.

Legg store skjell rett på glovarm grill, legg på grillokk. Etter ca. 1 minutt vil skjellet åpne seg litt. Stikk en teskje med urtesmør inn i skjellet og grill videre i 1–2 minutter. Smøret skal boble rundt skjellmaten. Legg skjellene over på serveringsfat, og brekk av skjellokket.

Server gjerne med godt brød til å dyppe i smør- og østerskraften.

TIPS: Skjellene kan dampes i hvitvin før grilling. Bruk gjerne kraften som suppebase.

Flere oppskrifter