Saftig eplekake

6-8 pers
Myk Eplekake

Det er ingen hemmelighet at de fleste eplekaker inneholder omtrent de samme ingrediensene, men både mengde og i hvilken rekkefølge du pisker dem sammen kan gi forskjellig resultat. Dette er en tradisjonell og enkel variant som du svinger opp på få minutter – særlig hvis du har ferdige eplebiter i fryseren. Det er godt med hakkete nøtter på toppen, litt rørsukker og kanel også. Regelen er; lunkne kaker, kaldt tilbehør, is eller krem. Kald kake, varmt tilbehør, som en lunken vaniljesuas.

150 g hvetemel
150 g råsukker
150 g smør
3 egg
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
eplebåter fra 3-4 epler

  • Smelt smøret. 
  • Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Ha i mel og bakepulver, rør sammen, ha i smør og rør litt til. 
  • Smør en rund form eller kle den med bakepapir og ha i deigen. Ta eplebiter, friske eller rett fra fryseren, og fordel dem over deigen. 
  • Strø sukker og kanel på toppen, gjerne litt hakkete nøtter også, og inn i ovnen med den. Stekes gylden på 180 grader i ca. 30 min. Noen liker den lite stekt, litt deiget i midten. Stikk en pinne i og sjekk. 

Å koke og fryse ned eplekompott er velkjent for de fleste. Like nyttig er poser med rå eplebåter. De tåler fint å ligge nedfrosset rå. Legg dem i kaldt vann med sitronsaft hvis du ikke er rask med å få dem i poser og i frysern. Norske epler er blant de mest smakfulle i verden. Ser du en hage full av epler, ring på! De fleste synes det er hyggelig å dele. 


Flere oppskrifter