Pepperkaker
Mange figurer!
Denne oppskriften har vi fått av Siv Svolsbru som i 2012 åpnet et trivelig økologisk håndtverksbakeri i Porsgrunn. Mormoren til Siv bakte verdens beste julekaker, denne pepperkakedeigen er opprinnelig mormors sirupsnipperoppskrift, men den egner seg til gode pepperkaker også. Den er ganske stor, lag gjerne halvparten, men behold mengden med krydder.
500 g smør
500 g rårørsukker
500 g lys sirup
3 dl fløte
1 ½ kg siktet spelt
1 ts pepper
1 ts nellik
1 ts ingefær
4 ts bakepulver
- Varm opp smør, sukker og sirup til sukkeret er helt smeltet, ha i fløte og krydder.
- Avkjøl litt før mel og bakepulver blandes i, bruk en tresleiv eller en slikkepott til å røre med.
- Sett deigen kjølig over natten.
- Deigen kjevles ut med mel, figurer stikkes ut og legges på brett med bakepapir.
- Stekes på 180 grader ca. 10 minutter. Sjekk dem så de ikke blir for brune og harde.