Lunken nudelsalat

2-4 pers
Nudelsalat

Lag sauser og dressinger selv, så vet du hva de inneholder og du kan bruke alternativer til det usunne hvite sukkeret som asiatiske ferdigsauser kan være fulle av. Disse er ofte bare en dårlig etterlikning av de originale og hjemmelaget smaker jo best!

150 g risnudler
100 g aspargestopper
1 squash, i skiver, grønn eller gul 
1 bunt vårløk, i biter
½ agurk, i halve skiver

Dressing
1 frisk chili, hakket, skrap ut frøene
2 lime, saften av
2 ss mild honning
2 ss soyasaus
2 ss fiskesaus
2 ts sesamolje
2 never friske blader av koriander og mynte

  • Kok nudlene etter anvisning på pakken og skyll dem godt under kaldt vann.
  • Lag dressing av limesaft, honning, soyasaus, fiskesaus og sesamolje og bland dressing og agurk med nudlene. 
  • Rens og del resten av grønnsakene, ha dem i en bolle og hell over litt av den søte chilisausen. Bruk rene hender til å blande grønnsakene med sausen. Stek dem i panne eller på grill. 
  • Anrett de stekte grønnsakene på salaten og dryss over koriander og mynte. Server med chilisaus ved siden av, kylling eller reker hvis du vil ha det.

Flere oppskrifter