Neslepai
1 kake
Inspirert av oppskriften til Kristin Helene Randulff Nielsen i boka «Håndplukk» (Gyldendal). Gjengitt med tillatelse.
INGREDIENSER PAIBUNN
250 g mel
5 g tørket brennesle
1 ts salt
100 g smør
1 ss vann
1 egg
- Ha melet og brenneslen i en bolle, tilsett salt og smør i små ter-ninger.
- Arbeid deigen godt sammen og tilsett egg og vann, elt den godt til en sammenhengende deig.
- Pakk den i plast og la den ligge kaldt en times tid.
- Kjevle ut dei-gen og kle en paiform med den og prikk deigen med en gaffel og forstek den ved 180 grader varmluft i 10 min.
INGREDIENSER FYLL
200 g friske brennesleblader
1/2 purre
2 dl vann
4 hele egg
1 1/2 dl seterrømme
2 dl fløte
1 ts salt
litt hvit pepper
50 g god vellagret ost
- Hakk brenneslen i mindre biter, kok opp vannet og forvell den un-der lokk i 15 sekunder til den faller sammen.
- Hell vannet, neslen, fløten og rømmen i en kjøkkenmaskin og kjør til en puré.
- Riv osten og bland det inn sammen med eggene.
- Fyll paibunnen og stek paien ved 175 grader varmluft i ca. 30 minutter til fyllet er stivnet.
- Serveres med salat, gjerne av vårens ville vekster, og litt hjerte-salat.
- Til dressingen skviser du over en sitron og drypper over litt olivenolje.
- Vel bekomme!