Neslepai

1 kake
Nielsen Handplukk Neslepai copy

Inspirert av oppskriften til Kristin Helene Randulff Nielsen i boka «Håndplukk» (Gyldendal). Gjengitt med tillatelse.

INGREDIENSER PAIBUNN
250 g mel
5 g tørket brennesle
1 ts salt
100 g smør
1 ss vann
1 egg

  • Ha melet og brenneslen i en bolle, tilsett salt og smør i små ter-ninger.
  • Arbeid deigen godt sammen og tilsett egg og vann, elt den godt til en sammenhengende deig.
  • Pakk den i plast og la den ligge kaldt en times tid.
  • Kjevle ut dei-gen og kle en paiform med den og prikk deigen med en gaffel og forstek den ved 180 grader varmluft i 10 min.

INGREDIENSER FYLL
200 g friske brennesleblader
1/2 purre
2 dl vann
4 hele egg
1 1/2 dl seterrømme
2 dl fløte
1 ts salt
litt hvit pepper
50 g god vellagret ost

  • Hakk brenneslen i mindre biter, kok opp vannet og forvell den un-der lokk i 15 sekunder til den faller sammen.
  • Hell vannet, neslen, fløten og rømmen i en kjøkkenmaskin og kjør til en puré.
  • Riv osten og bland det inn sammen med eggene.
  • Fyll paibunnen og stek paien ved 175 grader varmluft i ca. 30 minutter til fyllet er stivnet.
  • Serveres med salat, gjerne av vårens ville vekster, og litt hjerte-salat.
  • Til dressingen skviser du over en sitron og drypper over litt olivenolje.
  • Vel bekomme!

Flere oppskrifter