Fiskegrateng
4-6 pers
Fiskegrateng er fantastisk godt i seg selv, men også en super måte å få brukt opp gårsdagens middagsrester! Husk at havet også følger sesongene. Bruk derfor sesongens fisk, og suppler gjerne med litt røkt fisk for ekstra god smak.
800 g røkt/fersk fisk i sesong
2 dl små makaroni
2 eggehviter
Grønne urter/spinat (avhengig av sesong)
1 fennikel
60 g smør
2 ss hvetemel
2 ½ dl melk
salt
pepper
brødrasp
- Kutt fennikelen i tynne skiver og forvell den i noen minutter. Har den dusk, hakk den også. Det sitter mye god smak i det grønne.
- Trekk fisken, hvis du ikke har ferdigrenset fisk fra dagen før, og kok makaronien nesten ferdig i lettsaltet vann.
- Lag hvit saus og ha i makaroni, fisk, fennikel og det grønne. Vend til slutt inn stivpiskete eggehviter.
- Ha alt over i en ildfast form og dryss brødrasp på toppen. Legg noen små smørklatter her og der og stek gratengen midt i ovnen på 180 grader i ca. 30 minutter. Server med en god grønn salat til.