Iskrem fra glade høns

ISKREM DELAAS GARD REN MAT FOTO NADIN MARTINUZZI

Det er enkelt å lage iskrem selv, dessuten er den helt fri for tilsetningsstoffer som ikke hører hjemme i den. Kjøper du egg fra økologiske tupper som er ute i sola er plommene ofte litt ekstra gule – prikken over i’en på hjemmelaget iskrem. Denne oppskriften har vi fått fra Delås Gård, og den kan lages med og uten iskremmaskin.

5 plommer
3 dl kremfløte
2 dl helmelk
1 dl rårørsukker
1 ss vaniljesukker
en klype havsalt

    • Visp sammen ingrediensene for hånd eller med mikser. Tips fra Camilla fra Delås Gård er å bruke en shaker med lokk som hun rister i omtrent 30 sek.
    • Sett i kjøleskapet en halvtimes tid for at smakene skal sette seg. Kan sløyfes om du ikke har tid.
    • Hell i ismaskin. Har du ikke ismaskin sett i fryser i en bolle e.l. du kan røre i, og rør hver halvtime til den er passe fryst konsistens. Konsistensen blir noe annerledes enn når vi lager med ismaskin. Trikset er å røre ofte nok. Frysetiden vil variere ut fra hva slags beholder du har brukt og fryseren din.

    Flere oppskrifter