Earl Grey kake

1 kake
EARL GREY KAKE REN MAT LOTTE SHEPHARD

Duften av bergamott er noe av det beste vi vet, selv om selve frukten er et sjeldent syn for oss nordboere. Earl Grey-te, derimot, har mange av oss i teskapet, og her kommer bergamott til sin rett. Denne kaken er laget med spelt og havre, men du kan bruke vanlig hvetemel også.

1 dl melk
4 ts Earl Grey-te løsvekt eller 4 Earl Grey teposer
300 g mel (spelt 150 g og havre 150 g)
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker / 1/2 vaniljestang
1 knivsodd salt
250 g smør (romtemperert)
200 g sukker
3 egg (romtemperert)
melis
sitronsaft

  • Sett ovnen på 175 grader.
  • Sikt teen i en stor bakebolle, slik at små- rusket siktes og de store bladene er igjen i silen.
  • Varm melken og lag te av melken og resten av teen i silen. NB: En del av melken trekkes opp i tebladene og du kan med hell varme opp litt ekstra melk. Sett teen til avkjøling.
  • Ha mel, bakepulver, vaniljefrø eller vanilje- sukker og salt i bollen med den siktede teen.
  • Pisk smøret til det er kremete og ha i sukker litt og litt.
  • Ha eggene i en bolle og pisk dem lett sammen, ha i litt og litt sammen med smør- og sukkerblandingen. Ha i den avkjølte teen.
  • Ha i de tørre ingrediensene og bland forsiktig sammen med en slikkepott. Bruker du urkornmel er det spesielt viktig å ikke blande for hardt.
  • Smør en brødform, eller kle med bakepapir. Stek ca. 1 time, på nest nederste rille i ovnen. Sjekk gjerne etter 50 min. med en stekepinne. Det er bedre å steke litt for kort, og la den sette seg på kjøkken- benken, enn litt for lenge i ovnen. Avkjøl kaken.
  • Lag melis med sitronsaft og hell over kaken. Pynt gjerne med valmuefrø eller ville blomster.

Flere oppskrifter