Ravioli med gresskar

Hjemmelaget ravioli er mye enklere å lage enn du kanskje tror, og tiden du legger i det er alltid vel verdt det. Det ligger omtanke i hver eneste pastapute – og det merkes! Denne varianten, med gresskar og skjørost-fyll, toppes med klarnet smør og fritert salvie.
Allergener: Gluten, egg, melk
Pastadeig
1/2 dl vann
4 egg
500 g Tipo 00/pastamel
Fyll
innmat fra et lite gresskar (cirka 500 g)
100 g skjørost
50 g parmesan
1 fedd hvitløk
salt og pepper
Klarnet smør
250 g meierismør
Til servering
parmesan
en liten bunt salvie
klarnet smør
Fremgangsmåte klarnet smør
Klarnet smør kan du gjerne lage på forhånd: Smelt smøret i en kjele på lav varme. Det er viktig at smøret ikke begynner å boble, det skal bare smelte sakte slik at melkepartiklene samler seg i bunnen av kjelen.
Når alt smøret er smeltet vil det ligge et hvitt lag nederst som har skilt seg fra fettet. Ligger det små hvite flak igjen på overflaten, fisk dem opp med en liten skje og fjern dem. Hell den klare væsken over i et egnet glass, skru på lokk og oppbevar til du trenger det. Holdbarheten er svært god.
Fremgangsmåte ravioli
Del, rens og ovnsbak gresskaret sammen med et hvitløksfedd på 175 ºC i cirka 30 minutter eller til gresskaret er mørt.
Mens gresskaret står i ovnen, kan du lage pastadeigen: Visp egg og vann sammen. Lag et «reir» av mel på kjøkkenbenken og hell væsken i midten av reiret. Bland melet inn i væsken med en gaffel, litt etter litt og uten å ødelegge reiret.
Fortsett å jobbe melet inn fra sidene til alle ingredienser er blandet godt sammen.
Kna deigen til den er helt jevn og glatt. Det kan ta noen minutter. Sett deigen til side og la den hvile en halvtimes tid.
Mens pastadeigen hviler, mos gresskarkjøttet og hvitløksfeddet.
La mosen avkjøle seg litt før du blander den sammen med skjørost og parmesan i en bolle. Smak til med salt og pepper.
Når pastadeigen er klar, del den opp i 10-12 like store emner og kjevle dem ut i lange, rektangulære stykker – så tynt du klarer, helst ned til 1,2 mm tykkelse. Er du heldig og har pastamaskin, bruk gjerne den!
Legg to rektangulære stykker ved siden av hverandre på en melet overflate. Fordel fyllet i små klumper på det ene deigstykket, med et par cm mellom hver klump.

Ta litt vann på en finger og fukt deigen lett rundt fyllet. Dette «limer» pastadeigen sammen og hindrer raviolien i å åpne seg igjen.
Løft opp deigstykke nummer to og legg det oppå deigstykket med fyll. Press stykkene godt sammen og klem ut eventuelle luftbobler.


Skjær opp i firkanter og klem sidene litt ekstra godt sammen.
Kok opp lettsaltet vann. Raviolien trenger 4-5 minutter på å bli klar.
Fres en liten neve salvie i det klarnede smøret og legg bladene over på et stykke tørkepapir for å absorbere overskuddsfett. Dryss over litt flaksalt.
Raviolien serveres med klarnet smør, toppet med salvie og parmesan.