Sommerruller

4 ->
Sommerruller

Sommerens beste grønnsaker, fersk fisk, skalldyr og urter rullet sammen i et risflak er snaddermat for store og små. Hvis du hakker, skjærer og legger opp de forskjellige råvarene på et fat kan folk rulle selv. Rispapir finner du i asiatiske – eller velassorterte matbutikker. Chilisausen, som er godt i tillegg til soyasaus, er lett å lage selv. Oppskrift finner du under tilbehør.

mais
vårløk
rødløk
gulrot
agurk
asparges
grønne urter og blader
koriander
sprø salat
fisk, reker, skalldyr
rispapir

  • Hakk sprø og lekre sommergrønnsaker og salat, gjerne supplert med grønne urter og blader. Rens noen reker, litt krabbe, eller til og med sjøkreps hvis det skal være fest. Serverer du fersk fisk til rullene la den være rå og del den i strimler, skinn og beinfrie.
  • Sett frem en stor bolle med lunkent vann og la alle fukte risarkene selv. Snurr dem som en klokke sakte gjennom bollen. De skal være nesten helt myke når de legges på tallerkenen. Legg alt det gode på midten, og rull inn råvarene til en tett pakke.
  • Koriander er kanskje den urten som passer aller best til, men annet bladgrønt kan også brukes, hjertesalat og andre sprø og gode salater. Det går fint an å lage rullene bare med grønnsaker også!

Flere oppskrifter