Biscotti med urkorn
ca. 40 stk.
Biscotti med urkorn gir ekstra sprø og gode kaker. Varier med forskjellig økologisk urkorn, forsøk deg frem! Her har vi brukt spelt, emmer og svedjerug som gir en god nøtteaktig smak.
200 g kaldt smør
300 g rårørsukker
250 g spelt, siktet, fin
200 g emmer, sammalt, fin
50 g svedjerug, grovmalt
1 vaniljestang, frøene, eller 2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
2 sitroner, finrevet skall av
3 egg, kalde
1 god neve pistasjnøtter
1 god neve mandel
- Nøtter ristes i varm stekepanne. Avkjøl, og hakk dem.
- Kaldt smør i terninger, sukker og vaniljefrø kjøres sammen i kjøkkenmaskin.
- Tilsett mel, bakepulver og sitronskall og bland noe før du har i eggene, ett og ett, mens maskinen kjører. Dette bør skje fort, så deigen ikke blir for varm. Blir deigen bløt må den i kjøleskap til den blir kald igjen.
- Ta deigen ut av bollen på benk med litt mel på og kna inn nøttene for hånden. Bruk mer mel om du behøver, men minst mulig.
- Del deigen i 6 like store deler som rulles ut i pølser og legges på stekebrett med bakepapir under.
- Stekes i ovn på 170 grader til de er gylne, ca. 25-35 minutter. Løft dem med en lang stekespade over på en fjøl eller benk.
- Avkjøl dem litt, men mens de ennå er varme, skjæres de i skiver på skrå, som så settes tilbake på to brett i ovnen for tørking ved 150 grader i ca. 15 min.
- Avkjøl dem på rist.