Kremet suppe med traktkantarell

4 porsjoner
REN MAT nr 53 13261 copy kopi

Traktkantarellsuppe smaker deilig og lunt av høst. Denne kremete varianten er perfekt «comfort food» når høstvindene uler, og passer fint både som en varmende lunsj, som forrett eller som kveldsmat.

Allergener: Melk

Du trenger

  • 400 g fersk traktkantarell
  • 1 stor løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 ss smør
  • 5 dl kyllingkraft eller -fond
  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl crème fraîche
  • fersk timian og persille
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

Rens og smørstek traktkantarellen til den er gyllen. Smak til med salt og pepper. Legg eventuelt til side litt av soppen som du kan bruke til pynt.

Hakk opp løk og hvitløk og fres det til det blir blankt.

Tilsett soppen og hell deretter i kraft, fløte og crème fraîche. La alt småkoke i 20 minutter. Deretter kan du kjøre suppen jevn med en stavmikser.

La eventuelt suppen småkoke i 10 minutter ekstra hvis du ønsker en tykkere konsistens.

Server og pynt med litt sprøstekt traktkantarell, friske urter og et lett dryss pepper.

Som tilbehør er det kjempegodt med en skive surdeigsbrød og litt urtesmør, for eksempel.

TIPS
Du kan fint bruke tørket sopp i denne oppskriften. Under tørking mister soppen omtrent 90 % av vekten sin. 400 g fersk sopp kan altså erstattes med 40 g tørket sopp! Før bruk må du rehydrere soppen. Kok opp nok vann til å dekke all soppen og la den trekke i 20-30 minutter. Klem av vannet og smørstek soppen.

Flere oppskrifter