Kombucha-sorbé med bær
Fermentert nytelse egner seg ikke bare i glasset. I denne sorbéen kan du variere smaken alt etter hva slags kombucha du har for hånden, det være seg bringebær, sitron eller klassisk te.
500 ml lys sirup (se fremgangsmåte under)
400 ml kombucha
½ sitron, saften eller 400 gram bringebær eller andre bær
- Lag sirupen ved å mikse/riste like deler sukker og vann til sukkeret er helt oppløst. Dette kan du gjøre ved å riste det i et syltetøyglass, eller ved å koke det inn. Avkjøl.
- Bland sirupen med kombucha og tilsett sitron eller bær.
- Kjør i en ismaskin. Har du ikke ismaskin kan du fryse blandingen direkte. Da bør du røre i den noen ganger under innfrysing, slik at du får en fin konsistens og unngår såkalte isnåler.
- Når sorbéen har ønsket konsistens serverer du den i et cocktailglass, gjerne pyntet med et mynteblad.
DRIKKETIPS Den friske sorbéen kan gjerne blandes med en stødig dram, som den økologiske plommedrammen fra Balholm, med plommearoma og innslag av vanilje og mandel.